Архів
П’ятниця,
12 квітня 2019 року

№ 29 (19676)
  Про нас
  Реклама
  Поточний номер
ico   Передплата

Шукати фразу повністю
      У номері:Добрий господарВесела світлицяНаша пошта

Наша пошта

Добірку підготувала
Валентина ЮРЧИШИНА.

Версія для друку          До списку статтей
  • Людина та її справа

Молодий, беручкий, відповідальний

Олег КРИВОНІС.

ТАК КАЖУТЬ про свого сільського голову Олега Котюжанського мешканці села Гарячківка Крижопільського району Вінниччини. І мають рацію. Він справді наймолодший очільник територіальної громади в районі (під час виборів до сільської ради 2014-го року йому було лише 25). За час своєї каденції Олег Михайлович зарекомендував себе справжнім господарем, навів лад у селі, й громада вдруге довірила йому булаву сільського голови.

До 2014-го він ніколи не працював на керівних посадах. Батьки Олега теж прості люди. Свого часу молодий чоловік закінчив факультет фізичного виховання Вінницького педагогічного університету, був членом збірної області з волейболу, має вагомі спортивні здобутки. Зізнається, що в ролі керівника села попервах йому було важко. Спершу, що і як робити, підказували працівники сільської ради, паралельно відвідував у Вінниці спеціальні курси. І крок за кроком Гарячківка почала змінюватися. Найперше село очистили від сміття, відремонтували огорожі, повирубували хащі, заасфальтували частину дороги. Затим завдяки участі у районних та обласних проектах розвитку територіальних громад замінили підлогу у шкільному спортзалі й придбали новий майданчик, відремонтували приміщення дитсадка та облаштували навколишню територію.

— Відколи сільраду очолив Олег Михайлович, у нас стало комфортніше, — каже завідувачка дитсадка Валентина Гуцол. — Зроблено сучасний ремонт, перекрито дах, замінено вікна, двері, придбано нові меблі, встановлено сучасний ігровий майданчик. Щодня він обов’язково заходить, цікавиться, що варять кухарі на обід і чи смакує воно дітям, чим іще допомогти. Ось нещодавно сільрада придбала нам нову пральну машину та духовку.

Крім того, в Гарячківці відремонтовано водогін, будинок культури, відроджено сільську самодіяльність, створено волейбольну та футбольну команди, які вже беруть участь у районних змаганнях. На черзі завершення асфальтування центральної вулиці, грейдерування та ремонт решти доріг, облаштування паркової зони відпочинку і будівництво п’яти кілометрів вуличного освітлення. І все це, по суті, лежить на плечах однієї людини.

— Коли працюєш на громаду, то воно ніби й не так важко, — розмірковує Олег Михайлович. — Мені вже вдруге люди довірили цю посаду. Це також надихає і спонукає до праці. Та й добрий слід хочеться залишити після себе, щоб ніхто не тикав пальцями. Ось, приміром, приїжджає до батьків молодь, дивиться, яким стало їхнє рідне село, ділиться думками, а мені приємно. Значить, усе правильно роблю.

На фото автора: Олег Котюжанський і його спортивні трофеї.

Версія для друку          До списку статтей
При використанні наших публікацій посилання на «Сільські Вісті» обов’язкове