Архів
П’ятниця,
12 квітня 2019 року

№ 29 (19676)
  Про нас
  Реклама
  Поточний номер
ico   Передплата

Шукати фразу повністю
      У номері:Добрий господарВесела світлицяНаша пошта

Наша пошта

Добірку підготувала
Валентина ЮРЧИШИНА.

Версія для друку          До списку статтей
  • З роси й води!

Здоров’я, радості, наснаги

З повагою і шаною вся дружна родина.

12 КВІТНЯ виповнюється 80 років прекрасній людині, ласкавій матусі та мудрій бабусі Ользі Дмитрівні Горкун. Вона народилась та все своє життя провела у селі Троща, що на Житомирщині. Нелегку долю підготувало їй життя, але попри все вона залишається усміхненою та радіє кожному новому дню.

Їй було всього два роки, як страшна війна зі своїми жахіттями, голодом та злиднями прийшла у рідне село. Дружина і четверо дітей так і не дочекались із фронту чоловіка і батька. Після школи Ольга Горкун, як і більшість її однолітків, мусила відпрацьовувати в колгоспі. Спершу на свинофермі, а затим де тільки не трудилась, щоби прогодувати себе і сім’ю. І на фермі дояркою, і у ланці просапала не один гектар буряків, була прачкою і санітаркою у місцевій лікарні. Останнім місцем її роботи стала Трощанська загальноосвітня школа, де Ольга Дмитрівна слідкувала, щоби учням завжди було чисто й затишно навчатись.

Спливли роки, наче одна мить, і зосталось у спогадах таке коротке сімейне життя. На жаль, зовсім мало судилось їм із чоловіком Іваном бути разом. Ольга Дмитрівна рано залишилась вдовою. Але життя має у своїй палітрі не тільки печалі, а й радості. Ольга Дмитрівна виростила та виховала двох доньок, які стали її опорою і гордістю, адже працюють на користь людям. Подарували їй онуків. Ольга Дмитрівна ніколи не залишається наодинці, двері її хатини завжди відчинені не лише для рідних, а й для сусідів та друзів. Тож за святковим столом зберуться дорогі серцю люди і бажатимуть ювілярці ще довгих років життя, здоров’я, радості, наснаги.

Версія для друку          До списку статтей
При використанні наших публікацій посилання на «Сільські Вісті» обов’язкове