П’ятниця, 12 квітня 2019 року № 29 (19676)
http://silskivisti.kiev.ua/19676/print.php?n=41961

  • Обережно: шахраї

«Зберегла» заощадження

Олександр
ВИНОГРАДІВСЬКИЙ.

Одеська область.

ДЛЯ БІЛЬШОСТІ громадян вибори — це можливість виявити свою громадянську позицію. А от для шахраїв передвиборна лихоманка — благодатна пора для покращання свого матеріального становища.

Про те, що не варто пускати у свою оселю агітаторів та опитувачів, знають начебто всі. Але багатьом пенсіонерам, що потерпають від самотності, важко відмовитися від спокуси поспілкуватися хоч із кимсь.

Тож не дивно, що 77-річна жителька Білгород-Дністровського району впустила до своєї оселі двох дівчат, котрі показали якісь посвідчення, що начебто підтверджують їхню причетність до виборчого процесу. Молоді гості повідомили пенсіонерці, що відразу після виборів відбудеться заміна теперішніх грошей на купюри нового зразка. При цьому, застерегли вони, заощадження простих громадян знеціняться майже вдвічі. Тож, аби вберегти стареньку від цього та від виснажливих черг, «благодійниці» запропонували їй обміняти гривні на долари. Погодившись, остання в обмін на 17 тисяч гривень отримала 700 «доларів». Лише коли гості пішли, пенсіонерка роздивилася на купюрах надпис: «Не є платіжним засобом»...

Поліція розшукує аферисток. І вкотре нагадує: будьте пильні, не впускайте у дім незнайомих людей, не вирішуйте із ними жодних фінансових питань.