|
|
|||||||
|
||||||||
|
||||||||
| ||||||||
Пост здоров’яCторінку підготував Микола ЮРЧИШИН. |
Версія для друку До списку статтей
Iмунітет і бурштинова кислота «Чим корисна для організму бурштинова кислота?» Микола РОБЕРТ. смт Стрижавка Вінницького району Вінницької області.
БУРШТИНОВА кислота дуже важлива для нас речовина, оскільки впливає на біохімічні процеси. Вона синтезується в організмі й бере участь в енергетичному обміні на рівні клітин, котрі завдяки їй можуть вільно дихати. Під час підвищених фізичних навантажень, стресів кількість бурштинової кислоти, яку виробляє організм, може бути недостатня. Наслідок — занепад сил, втома, зниження працездатності. Дуже страждає й імунна система. Та це ще й не все. Через дефіцит цієї кислоти в організмі утворюються вільні радикали, котрі чинять негативний вплив на здоров’я загалом. Бурштинову кислоту як допоміжний засіб застосовують у лікуванні таких захворювань, як ішемія, кардіосклероз, гіпертонічна хвороба, міокардит, порок серця. Дослідження також підтверджують, що ця сполука сприяє виробленню інсуліну, що своєю чергою допомагає нормалізувати обмін речовин і збільшити опірність організму. Вона здатна активізувати імунну систему, тобто організм сам починає боротьбу з хворобами. Здоровий організм виробляє достатньо бурштинової кислоти, але вона відразу витрачається. Невелика її кількість надходить з їжею: кислота міститься в кефірі, кислому молоці, пивних дріжджах, якісному (тривалої витримки) вині, житніх виробах, насінні соняшнику та ячменю, устрицях, люцерні. Збагатить організм бурштиновою кислотою і така настоянка: 50 грамів меленого бурштину різного забарвлення залити 500 мл якісної горілки (коньяку). Настояти протягом 14 днів, щодня струшуючи пляшку, — таким чином вийде витяжка бурштинової кислоти. Пити її потрібно по столовій ложці тричі на день до їди. Курс — 21 день. Любов САЛІЙ, фітотерапевт. Версія для друку До списку статтей |