Архів
Вівторок,
11 червня 2019 року

№ 46 (19693)
  Про нас
  Реклама
  Поточний номер
ico   Передплата

Шукати фразу повністю
      У номері:Криниця
  • За рубежем
Ротація в ООН

ЕСТОНІЮ обрано непостійним членом Ради безпеки ООН.

Докладніше...
Стратегічна угода

ВЕЛИКА БРИТАНІЯ домовилась із Південною Кореєю підписати угоду про вільну торгівлю.

Докладніше...
Де-юре керує новий, а де-факто старий

КАЗАХСТАН. На виборах президента переміг Касим-Жомарт Токаєв.

Докладніше...
Політична криза

МОЛДОВА. Призначено позачергові вибори.

Докладніше...
Стовпотворіння на кордоні

ВЕНЕСУЕЛА відкрила кордон із Колумбією.

Докладніше...
Наступ на столицю

В ЛІВІЇ не вщухають запеклі бої за Триполі.

Докладніше...
Програму провалено

ІРАН заявив, що Євросоюз провалив порятунок ядерної угоди.

Докладніше...
Версія для друку          На головну
  • Актуально

Правильні «95» по-європейськи

Богдан ЛУК’ЯНЧУК.

Партія Порошенка очистилася від одіозних персон і йде в парламент з новими обличчями, аби захистити європейський вибір України.

ПРИЙШОВШИ на виборчі дільниці 21 липня, українці голосуватимуть не лише за майбутніх нардепів. Усім нам належить зробити набагато серйозніший вибір. «Це не просто вибори в парламент. Це вибір свого життя, своїх можливостей, своїх мрій», — наголошує відома лікар-доброволець, командир Медичного батальйону «Госпітальєри» Яна Зінкевич.

За трагічною історією Яни, яка особисто витягла на передовій з-під вогню понад дві сотні поранених українських бійців, а в грудні 2015 року потрапила в жахливу ДТП, з хвилюванням стежила вся країна. Лікарі стверджували: травми 20-річної дівчини несумісні з життям. Але вона вижила. І попри те, що залишилася на все життя прикутою до інвалідного візка, продовжує керувати «Госпітальєрами», рятувати поранених, захищати права ветеранів АТО та людей з інвалідністю.

Від минулої неділі, коли відбувся другий етап з’їзду оновленої партії Петра Порошенка «Європейська Солідарність», Яна Зінкевич — 7-й номер списку кандидатів у народні депутати від цієї політичної сили.

Таких людей, як вона — які досі ніколи не були в політиці, але більш ніж гідні представляти український народ у Верховній Раді, — лише в першому десятку «ЄС» іще троє: легендарний командир 95-ї бригади Герой України Михайло Забродський (4-й номер), «голос» львівського Майдану Софія Федина (5-й) та заступник голови меджлісу кримськотатарського народу, колишній в’язень Кремля Ахтем Чийгоз (9-й).

«За результатами президентських виборів ми почули запит суспільства на очищення та оновлення всього політичного класу», — запевнив Порошенко, який особисто представляв кожного учасника першого десятка.

І справді, в «Європейській Солідарності» більше не знайдеш таких здискредитованих осіб, як Кононенко чи Грановський. Зате там вистачає нових облич, за які справді хочеться проголосувати. Адже, за словами лідера партії, «місця в списку їм запропонували не тому, що вони нові, а тому, що ці люди вже служать Україні й зміцнюють державність».

Сам Порошенко як голова партії очікувано очолив її список. Але від «іменного» бренда на кшталт «БПП» категорично відмовився. Бо для «Європейської Солідарності», абревіатура якої не випадково збігається з абревіатурою словосполучення «Європейський Союз», головне — не прізвища чи посади. А захист того фундаменту української державності, який був закладений за президентства її лідера: розбудова армії, зміцнення позицій української мови, незалежна Українська церква та передусім — курс на інтеграцію в НАТО і ЄС.

«Ціна, яку заплатила наша країна з 2014 року за всі прагнення, досягнення і навіть за прорахунки, дуже висока: життя і здоров’я тисяч найкращих синів і доньок України. І дозволити на догоду чиїмсь політичним амбіціям або черговим віянням змінити курс — це означає перш за все зрадити їх пам’ять. Впевнений, що «Європейська Солідарність» не дозволить нікому це зробити. Саме тому я тут», — оприлюднив свою позицію командувач Десантно-штурмових військ, колишній комбриг 95-ї бригади Михайло Забродський, поява якого у списку партії напевне викликала овації в багатьох окопах на передовій. Адже герой російсько-української війни, серед подвигів якого — знаменитий 400-кілометровий рейд у тил противника, користується у війську безумовною повагою і популярністю.

«Дякую, що нагадали всій країні: номер 95 — це перш за все тактичний номер одного зі славетних з’єднань наших Збройних сил, а не лише назва популярного телепроекту, в якому пропонують зніматися всій країні», — звернувся до Порошенка генерал-лейтенант Забродський.

Відповідальна політична сила повинна розуміти, що у справі державного будівництва ризиковано покладатися лише на новачків. Тому в команді Порошенка нові люди працюватимуть разом із досвідченими політиками, які, за словами екс-президента, «зіграли далеко не останні ролі в позитивних змінах, що сталися в країні за останні роки».

Під другим номером у списку «ЄС» — чинний голова Верховної Ради, екс-командир «Самооборони Майдану» Андрій Парубій. Наступна — перший віце-спікер парламенту Ірина Геращенко, яка проводить величезну роботу задля визволення українських політв’язнів і полонених із тюрем РФ та сепаратистських «республік». Також до першого десятка увійшли лідер кримськотатарського народу Мустафа Джемілєв (6-й), екс-очільник Львівської ОДА Олег Синютка (8-й) та віце-прем’єр-міністр з питань євроатлантичної інтеграції Іванна Климпуш-Цинцадзе.

«Європейська Солідарність» — наразі єдина партія, яка чітко наголошує: вступ у НАТО — це насамперед гарантія припинення війни і захист кожного українця, а інтеграція в Євросоюз — це підвищення рівня життя і технологій, тобто новий поштовх до розвитку України.

«Ми довели, що краще від інших знаємо дорогу до ЄС та НАТО. Що на цьому шляху вміємо отримувати перемоги і розв’язувати найскладніші завдання. І цей досвід нашої команди потрібен усій країні», — наголосив Петро Порошенко.

Він не випадково згадав рекламне гасло відомої спортивної фірми: «Неможливе — можливо». Бо під час свого президентства сам довів його дієвість, коли всупереч шаленому спротиву Росії та її агентів у Євросоюзі була підписана і ратифікована Угода про асоціацію з ЄС, Україна здобула «безвіз», а наша церква — томос про автокефалію, який вважали нереальним навіть найбільші оптимісти.

Наступна мета Порошенка та його команди — отримання Плану дій щодо членства в НАТО й початок офіційних переговорів стосовно вступу в ЄС не пізніше 2023 року. І що більша фракція буде у «Європейської Солідарності» в парламенті, то легшим і швидшим буде цей шлях.

На цьому шляху партія Порошенка готова підставити надійне плече не тільки майбутньому уряду, а й чинному президенту. І це також позитивно виокремлює цю політичну силу від більшості інших, які заради власних інтересів уміють лише розганяти тотальну «зраду».

Втім, є питання, щодо яких «ЄС» у жодному разі не готова на компроміси. «Будь-які кроки, що суперечитимуть курсу на остаточний розрив з російським колоніальним минулим, на зміцнення української ідентичності, будь-які атаки на українську мову чи церкву отримають нашу рішучу відсіч», — попереджає нову владу Петро Порошенко. «Європейська Солідарність» також категорично відкидає будь-яку можливість коаліції з представниками умовного Опоблоку в новому парламенті.

Тому що, як каже Герой України Михайло Забродський, «є така проста істина: Батьківщину треба захищати».

Версія для друку          На головну
  • З повідомлень інформагентств
Слухання розпочато
Читати
Вироки винесено
Читати
Ще один утікач приїде
Читати
Вскочити у «вікно можливостей»
Читати
На вимогу олігархів
Читати
На Росі — без води
Читати
Отруїлися діти
Читати
Стабільно нарощуємо обсяги
Читати
Зерно оцінюватимуть по-новому
Читати





При використанні наших публікацій посилання на «Сільські Вісті» обов’язкове