Архів
Вівторок,
9 липня 2019 року

№ 54 (19701)
  Про нас
  Реклама
  Поточний номер
ico   Передплата

Шукати фразу повністю
      У номері:Вербиченька
  • За рубежем
Переконлива перемога

ГРЕЦІЯ. На парламентських виборах перемогла опозиційна партія «Нова демократія».

Докладніше...
Тиск продовжується

США. Комітет у закордонних справах палати представників конгресу схвалив санкції проти «Північного потоку-2».

Докладніше...
Суперечка через мігрантів

НІМЕЧЧИНА закликала Італію відкрити порти для суден із біженцями.

Докладніше...
Атаки на останній оплот опозиції

СИРІЯ. Військові літаки режиму Башара Асада та РФ завдали ударів по мирних мешканцях.

Докладніше...
Все ж краще солом’яна згода...

ВЕНЕСУЕЛА. Опозиція відновила переговори з владою.

Докладніше...
Перехідний уряд

СУДАН. Військові і опозиція домовились про перехідний уряд.

Докладніше...
Версія для друку          На головну
  • У Верховній Раді

Наче води у рота набрали

Марина ТІШКОВА.

Розпочався останній пленарний тиждень у роботі Верховної Ради восьмого скликання. Триває робота над проектом Виборчого кодексу. Минулого четверга зупинилися на 3640-й поправці.

У П’ЯТНИЦЮ, 5 липня, минуло 15 днів відтоді, як на підпис Главі держави надійшов ухвалений парламентом Закон «Про тимчасові слідчі комісії, спеціальну тимчасову слідчу комісію і тимчасові спеціальні комісії Верховної Ради України», в якому серед іншого передбачена процедура імпічменту президента. В. Зеленський, нагадаємо, свою передвиборну кампанію побудував саме на обіцянках позбавлення вищих осіб «імунітету». Закон, яким визначена відповідна процедура, після кількох років роботи таки було ухвалено, і, отже, згідно з нормами, Президент мав два тижні, щоб вирішити його долю — або підписати, або повернути з мотивованими пропозиціями до Верховної Ради для повторного розгляду. Однак у Офісі Президента про долю закону мовчать, наче води у рота набрали. Голова ВР А. Парубій наголосив, що термін сплив 27 червня і документ вважається підписаним та має бути оприлюднений, а його ветування буде прямим порушенням законодавства. Відтак Президенту В. Зеленському направлено офіційний лист із цього приводу. Тим часом у політичних колах ходять чутки, що вето вже накладене, одначе в ОПУ про це не говорять через побоювання його подолання: на хвилі невдоволення діями Президента і в розпал передвиборних перегонів депутати зможуть зібрати 300 голосів. Як бачимо, обличчя в ОПУ «нові», а кулуарщина — та сама...

Під час традиційної «Години запитань до уряду» з інформацією виступив міністр молоді та спорту І. Жданов. За його інформацією, загалом від початку року наші спортсмени-олімпійці взяли участь у майже 500 міжнародних турнірах найвищого рівня, вибороли 218 нагород. Уже маємо перші сім олімпійських ліцензій: дві — з плавання і п’ять — із кульової стрільби. Водночас, наголосив міністр, спорт повинен стати масовим. Щодо цього його відомство має конкретний план на рік: у держбюджеті-2019 окремо передбачено 600 мільйонів гривень субвенцій у регіонах для ремонту, реконструкції і будівництва спортивних об’єктів. За три останні «децентралізаційні» роки почалося відновлення спортивної інфраструктури — кількість спортивних споруд зросла на понад дві з половиною тисячі одиниць. Тож, що б не говорили скептики, наш спорт розвивається. І цей темп новим парламенту та уряду треба не просто втримати, а й посилити.

Суспільство сколихнули останні жахливі злочини, скоєні проти дітей. На вимогу 158 депутатів Голова Верховної Ради України Андрій Парубій підписав Розпорядження про скликання позачергового пленарного засідання Верховної Ради України восьмого скликання. Воно відбудеться 11 липня, депутати розглянуть питання щодо посилення відповідальності за злочини, вчинені стосовно малолітньої чи малолітнього, неповнолітньої чи неповнолітнього та особи, яка не досягла статевої зрілості. Зокрема, про створення відкритого реєстру педофілів і запровадження хімічної кастрації за вчинення ними особливо тяжких злочинів.

Голова ВР А. Парубій у п’ятницю також провів прес-конференцію «Захищати Творити Разом», на якій підбив підсумки роботи восьмого скликання, що працювало в надскладний період історії України. Детальніше про це — в окремому матеріалі.

Версія для друку          На головну
  • З повідомлень інформагентств
Вибори таки відбудуться
Читати
Можуть приїхати
Читати
Не все гладко
Читати
Перша партія прийшла
Читати
Підсолодили гірку пігулку?
Читати
Перевірили ремонт
Читати
Зі спиртом проблеми
Читати
Таки розкіш
Читати





При використанні наших публікацій посилання на «Сільські Вісті» обов’язкове