Вівторок, 9 липня 2019 року № 54 (19701)
http://silskivisti.kiev.ua/19701/print.php?n=42778

Палають поля

Леонід Логвиненко.

Пекельний пристрій знайшли правоохоронці на хлібному полі біля села Сугарівське Сахновщинського району Харківщини після того, як на ньому загасили пожежу.

ЗАГОРАННЯ сталося під час збирання врожаю. Аграрії ліквідували його самостійно. Але до правоохоронців звернувся мешканець села, який розповів, що за кілька хвилин до пожежі він почув підозріле хлопання. На місце події прибула оперативна група і вибухотехніки. Вони виявили предмет, обмотаний скотчем. Експертиза з’ясувала, що це саморобний піротехнічний пристрій. Поліція відкрила кримінальне провадження за статтею про хуліганство (ч.4. ст.296 КК України).

За два дні до цього у цьому ж районі біля села Новодмитрівка також горіло поле. За словами керівника прес-служби ГУ ДСНС у Харківській області Ігоря Лупандіна, вигоріло 15 гектарів пшениці. Вогонь на полі рятувальникам та працівникам сільгосппідприємства вдалося погасити за годину. Прикметно, що епіцентр загорання був на середині поля. Тому ймовірною причиною пожежі може бути підкидання відкритого джерела вогню. Можливо, це зробила та сама особа (або особи), що підпалила пшеницю в сусідів через два дні.

Протягом останніх кількох днів на Харківщині сталося ще кілька пожеж на полях Балаклійського, Зміївського, Золочівського районів. Але у цих випадках вогонь перекинувся на них через загорання сухо-стою.