Архів
Вівторок,
13 серпня 2019 року

№ 64 (19711)
  Про нас
  Реклама
  Поточний номер
ico   Передплата

Шукати фразу повністю
      У номері:Пост здоров’я
  • За рубежем
Права людини — понад усе

ВЕЛИКА БРИТАНІЯ має намір задіяти «поправку Магнітського» після Brexit.

Докладніше...
Під егідою США

ПЕРСЬКА ЗАТОКА. Для охорони цього морського регіону формується нова міжнародна коаліція.

Докладніше...
Ядерний інцидент

РОСІЯ. На полігоні в Архангельській області сталася аварія ракети із ядерним двигуном.

Докладніше...
Є новий уряд

ЛИТВА. Президент затвердив склад нового уряду.

Докладніше...
Спасибі бідним іноземцям

НІМЕЧЧИНА. Упродовж року чисельність населення зросла ще на 400 тисяч осіб.

Докладніше...
Рекорд довголіття

В ЯПОНІЇ середня тривалість життя досягла нового рекорд­ного рівня як у чоловіків, так і у жінок.

Докладніше...
Ціни ще як кусаються

ІСЛАНДІЯ виявилася найдорожчою країною Європи для проживання і мандрівок.

Докладніше...
Версія для друку          На головну
  • АПК

Правильний мед

Устина ГРЕЧАНЮК.

В Україні затверджено вимоги до меду. Відповідний наказ Міністерства аграрної політики та продовольства зареєстрований в Міністерстві юстиції України.

ДОКУМЕНТ встановлює вимоги щодо термінології, маркування, етикетування меду, що дасть змогу наповнити вітчизняний ринок високоякісною продукцією та розширити експортні можливості України.

Згідно із затвердженими вимогами, мед має складатися з вуглеводів, переважно із фруктози й глюкози, а також інших речовин, таких, як органічні кислоти, ензими (ферменти), пилкові зерна, що потрапляють у процесі переробки бджолами нектару (паді) у мед. До продукту, що маркується словом «мед», заборонено додавати інші харчові інгредієнти або будь-які інші добавки.

Колір меду — від прозорого (безколірного), білого, світло-жовтого до темно-коричневого, рідкої, в’язкої, дуже в’язкої чи щільної консистенції. Допускається кристалізація — від дрібно- до крупнозернистої.

Смак меду — солодкий, ніжний, приємний, терпкий, подразнює слизову оболонку ротової порожнини, без сторонніх присмаків. Аромат — специфічний, приємний, слабкий, сильний, ніжний, без сторонніх запахів.

Мед не повинен мати ознак бродіння, штучно змінену кислотність або бути нагрітий таким чином, щоб натуральні ензими були зруйновані або значною мірою дезактивовані.

Маркування меду має містити інформацію про країну походження, у якій він зібраний.

Нові вимоги до меду набувають чинності з 6 лютого 2020 року.

Версія для друку          На головну
  • З повідомлень інформагентств
Розпочинають роботу
Читати
Зобов’язали знизити
Читати
З екологією проблеми
Читати
Наркоплантація «під прикриттям»
Читати
Обороти вражають
Читати
Україна цікавить
Читати
Потрібні мільярди
Читати
Грати легально — тільки багатим
Читати





При використанні наших публікацій посилання на «Сільські Вісті» обов’язкове