Архів
Вівторок,
10 вересня 2019 року

№ 71 (19718)
  Про нас
  Реклама
  Поточний номер
ico   Передплата

Шукати фразу повністю
      У номері:Криниця
  • За рубежем
Вимагають вищих зарплат

ВЕЛИКА БРИТАНІЯ. Страйкують пілоти «British Airways».

Докладніше...
Початок інтеграції

АЛБАНІЯ готується до переговорів про вступ до ЄС.

Докладніше...
Погрожують «відкрити ворота»

ТУРЕЧЧИНА пригрозила ЄС відкрити для біженців кордон у Європу.

Докладніше...
Сформували уряд    

СУДАН. Уперше після повалення влади президента Омара аль-Башира сформовано уряд.

Докладніше...
Переговори у глухому куті

ПІВНІЧНА КОРЕЯ. Сполучені Штати вчергове посилили санк-ції проти офіційного Пхеньяна.

Докладніше...
Два президенти на одну країну

ВЕНЕСУЕЛА. Проти лідера опозиції Хуана Гуайдо порушено кримінальну справу.

Докладніше...
Версія для друку          На головну
  • Подія

Не згасає зоря «Боромлі»

Микола ЮРЧИШИН.

Сумська область.

Два дні у Тростянецькому районі на Сумщині тривав ХХІХ Всеукраїнський сільський фестиваль мистецтв «Боромля-2019», співзасновником якого в 1991 році стала газета «Сільські вісті» разом з Асоціацією діячів естрадного мистецтва, Держтелерадіо України, Сумською обласною радою.

БІЛЯ витоків «Боромлі» стояли провідні художні колективи — Національні хор імені Г. Верьовки і ансамбль танцю ім. П. Вірського, видатні творчі особистості, народні артисти України. Серед них Анатолій Солов’яненко і Дмитро Гнатюк, численні ансамблі та солісти, поети й композитори, талановиті лауреати — переможці конкурсу на найкраще виконання творів про українське село.

Нинішнього року, як і в усі попередні, відкриття фестивалю в «Боромлі» традиційно відбулося біля пам’ятника видатному композитору з українським корінням Петру Чайковському, який саме тут, у Тростянці, написав знамениту увертюру до драми Островського «Гроза». Потім у районному Будинку культури почалося прослуховування близько 70 творчих колективів, що з’їхалися на фестиваль із багатьох куточків України.

Невдовзі голова журі, президент творчої спілки «Асоціація діячів естрадного мистецтва України» Віктор Герасимов, оголосив результати конкурсу. Володарями Гран-прі стали Іван Переверзєв, естрадно-симфонічний оркестр Сумського академічного театру драми й комедії імені Михайла Щепкіна (керівник Микола Юр’їн) та зведений вокальний ансамбль «Пісенний зорепад» і «Дружба» з Харкова (керівник Галина Балабай).

Наступного дня опівдні відбувся великий гала-концерт на стадіоні села Боромля. Послухати українські пісні у виконанні запрошених народних та заслужених артистів прийшли як місцеві, так і жителі довколишніх сіл. Лунали того вечора і твори Петра Чайковського. Навіть дощ, який почав накрапати, не міг зіпсувати свято. Люди не розходилися до пізнього вечора.

Президент творчої спілки «Асоціація діячів естрадного мистецтва України» Віктор Герасимов щиро подякував голові Боромлянської об’єднаної територіальної громади Василеві Романіці та його помічниці — начальнику відділу культури ОТГ Юлії Нездіймишапці, котрі взяли на себе увесь тягар організації та проведення фестивалю. Згадали добрим словом і меценатів, працівників, які допомогли в організації свята.

— Я вже багато років беру участь у Всеукраїнському сільському фестивалі мистецтв «Боромля» і твердо переконаний: завдяки таким фестивалям ми рятуємо українську культуру, — сказав, підсумовуючи конкурс, член журі, народний артист України Олег Дзюба. — А допоки живуть рідні мова та пісня, існує й нація. На жаль, на Українському радіо нині дуже мало звучить традиційної української пісні, яка має гарні слова, мелодію і є цеглинкою національного менталітету.

На оптимістичній ноті завершилося пісенне дійство у Боромлі. А у творчій спілці «Асоціація діячів естрадного мистецтва України» вже думають про ювілейний фестиваль, який має відбутися наступного року.

На фото автора: володарі Гран-прі зведений вокальний ансамбль «Пісенний зорепад» і «Дружба» (м. Харків).

Версія для друку          На головну
  • З повідомлень інформагентств
Прилетить чародійник і безплатно покаже...
Читати
Увага: маніпуляції
Читати
Дзвенітимуть, а не шелестітимуть
Читати
На хліб з маслом у середньому вистачає
Читати
Хто не встиг, той оштрафований
Читати
У зиму ввійдемо впевнено
Читати
Зерно поїхало світом...
Читати
...I курятина також
Читати





При використанні наших публікацій посилання на «Сільські Вісті» обов’язкове