Архів
Вівторок,
17 вересня 2019 року

№ 73 (19720)
  Про нас
  Реклама
  Поточний номер
ico   Передплата

Шукати фразу повністю
      У номері:Пост здоров’я

Пост здоров’я

Cторінку підготував Микола ЮРЧИШИН.


Версія для друку          До списку статтей
  • Корисно знати

Розмариновий чай

Марія ВАНДА,

сімейний лікар.

АРОМАТНУ рослину розмарин використовують для поліпшення смаку страв і напоїв. Не всі знають, що вона ще й оздоровлює.

Розмариновий чай сприяє поліпшенню роботи шлунка і кишківника, зокрема допомагає при метеоризмі та здутті живота. Його застосовують для зняття стресу, активізації роботи головного мозку, поліпшення пам’яті. Цей напій рекомендують і тим, хто хоче зміцнити волосся чи звільнитися від зайвих кілограмів.

Іще однією перевагою розмарину є усунення дискомфорту, спричиненого місячними. Зокрема, він зменшує дратівливість, головний біль, набряки.

Розмариновий чай бажано пити через 30-60 хвилин після їди. Його можна приготувати за таким рецептом: взяти по чайній ложці розмарину та заварки зеленого чаю, залити 500 мл окропу, дати настоятися 10 хвилин.

Версія для друку          До списку статтей
При використанні наших публікацій посилання на «Сільські Вісті» обов’язкове