Архів
П’ятниця,
29 листопада 2019 року

№ 93 (19740)
  Про нас
  Реклама
  Поточний номер
ico   Передплата

Шукати фразу повністю
      У номері:Добрий господарВесела світлицяНаша пошта

Наша пошта

Добірку підготувала
Валентина ЮРЧИШИНА.

Версія для друку          До списку статтей
  • Наболіле

Земельна тяганина

Валерій МАРЦЕНЮК.

Хмельницька область.

ХОЧУ порушити на шпальтах газети питання, яке останнім часом хвилює багатьох моїх земляків. Через халатне, безвідповідальне виконання обов’язків фірм, які займаються приватизацією землі, й безконтрольність земельних управлінь на місцях у документах громадян на приватизацію землі допущені технічні неточності. Все це призвело до того, що одна ділянка належить двом власникам і має два кадастрові номери. Відтак людей змушують повторно сплачувати за виготовлення нової документації. А питання кадастрових номерів відправляють вирішувати в суді. Додає клопоту й те, що керівники окремих приватизаційних фірм, які за цей час із тих чи інших причин припинили існування, не здали в архіви земуправлінь приватизаційні справи. У результаті чого й виникла ця невтішна земельна тяганина.

У такій ситуації опинилися не тільки жителі Дунаєвецького, а й Волочиського, Хмельницького й інших районів. Не обминуло нещастя й автора листа. Зателефонували з фірми землевпорядних робіт і сказали, що моя ділянка приватизована на чужій території. Тож треба виправити помилку в технічній документації і перенести ділянку на її власне місце, себто моє. Вартуватиме це 500 грн. Чому сталася така помилка, довідатися не можу, бо підприємство ліквідоване.

За дорученням земляків, які обурені таким станом приватизації землі, і від себе особисто звертаюсь до Кабміну, Держгеокадастру України з вимогою прислухатися до голосу власників земельних наділів й посприяти усуненню подібних помилок.

Версія для друку          До списку статтей
При використанні наших публікацій посилання на «Сільські Вісті» обов’язкове