Архів
П’ятниця,
29 листопада 2019 року

№ 93 (19740)
  Про нас
  Реклама
  Поточний номер
ico   Передплата

Шукати фразу повністю
      У номері:Добрий господарВесела світлицяНаша пошта

Наша пошта

Добірку підготувала
Валентина ЮРЧИШИНА.

Версія для друку          До списку статтей
  • Допекло

Поштове свавілля

Микола ЮРЧИШИН.

НЕ МІЛІЄ потік листів і телефонних дзвінків до редакції щодо хамського ставлення поштовиків до передплатників «Сільських вістей».

Мало не плаче у телефонну трубку тяжкохвора, прикута до ліжка Валентина Іллівна Тищенко з Бородянки на Київщині: «Я давня передплатниця вашої-нашої газети, сама 22 роки працювала заступником начальника райвузла зв’язку. Але такого бездушного ставлення поштовиків до клієнтів не пам’ятаю. Три останні місяці «Сільські вісті» доставляли раз на 10-12 днів. Коли почала скаржитися, вже третій тиждень не носять. І ніде не можна добитися справедливості. Це правда, що риба гниє з голови. В. о. гендиректора «Укрпошти» Ігор Смілянський на кожному зібранні рапортує, як успішно працює пересувна пошта. Та це суцільна брехня. Уміє він із чорного біле зробити, як кажуть, із піску мотузки сучить. Загнав усіх на слизьке і радіє, що народ пошив у дурні. І жодної управи на нього немає. До кого тепер нам, передплатникам, волати?!»

Не стримує своїх емоцій на адресу поштового відомства інвалід Другої світової війни із Глибокого Бориспільського району Василь Іванович Нога: «На нашій пошті відмовляють у передплаті «Сільських вістей» на 2020 рік, бо її доставляти нікому буде. Мовляв, газети й нині лежать гамузом у відділенні зв’язку. Навіщо ж тоді ціну на доставку «Укрпошта» підвищила? Щоб учергове пограбувати листонош, а натомість підвищити керівному складу цього відомства і так високі зарплати? Підвів Смілянський усіх під монастир, крутить як циган сонцем».

Бідкається на поведінку зв’язківців Ольга Михайлівна Василенко із Вишневого Києво-Святошинського району. Хотіла передплатити «Сільські вісті» на 2020-й, але їй відмовили, бо, мовляв, індекси цього видання не висвічуються у комп’ютері, а відтак передплата на неї закрита. Жінка розгорнула сторінку 74-ту Каталогу видань України «Преса поштою на І півріччя 2020 року» і ткнула пальцем на індекси «Сільських вістей», що там значилися: 91213 та 61019. Але й це не переконало поштовиків із Вишневого. О. Василенко повернулася додому ні з чим.

Це що, саботаж народної газети? Редакція звертається до міністра інфраструктури України Владислава Криклія з проханням навести лад у публічному акціонерному товаристві «Укрпошта». Передплатники періодичних видань уже втомилися самостійно боротися з безкінечними проявами свавілля і бюрократизму у підпорядкованому Міністерству інфраструктури поштовому відомстві.

Версія для друку          До списку статтей
При використанні наших публікацій посилання на «Сільські Вісті» обов’язкове