Архів
П’ятниця,
29 листопада 2019 року

№ 93 (19740)
  Про нас
  Реклама
  Поточний номер
ico   Передплата

Шукати фразу повністю
      У номері:Добрий господарВесела світлицяНаша пошта

Наша пошта

Добірку підготувала
Валентина ЮРЧИШИНА.

Версія для друку          До списку статтей
  • Не можу мовчати

Не профукаймо державу

Олексій ПЕРЕДЕРІЙ.

с. Мала Білозерка

Василівського району

Запорізької області.

ДАРУЙТЕ, шановні, та без «ох» вже не можеться, читаючи, дивлячись і слухаючи, що нам нав’язують новачки. Не на стадіоні, а на землі, в душах. На жаль, нутро новообраного керманича не відповідає обладункам. Немає природного націоналізму, звідси й недержавницька поведінка. А тут із патентованими шахраями ще й усілякі формули треба вирішувати. Ту ж Штайнмаєра, якій, схоже, вже і сам автор не радий. А на ділі ці, вибачте козацькому гумору, «штани» не наші кравці кроїтимуть, а московські «портные состряпают». Тож кремлівський хан із бусурманами матиме довгу холошу, а нашому гетьману шорти?

А що із землею, земелькою? Ось і читачі «Сільських вістей» волають: «Продамо землю — продамо Україну». Детальніше, готовим законопроєктом зупинився нардеп Вадим Івченко: «На кону — майбутнє держави». Коли купівля дозволяється іноземцям при відповідному юридичному оформленні. А також купівля в одні руки — 210 тис. гектарів. Сектор, який дає до 40% ВВП, узагалі поза увагою держави. Автор обстоює за сімейні ферми, а на закінчення резюмує: «Хлопчачі заяви «виконання обіцянок» чи майбутнє країни?». Про підтримку дрібного сільгоспвиробника і продуктивну кількість землі в одні руки «СВ» від 17 вересня писала також із допомогою закарпатського кореспондента Василя Горвата. Та перевершили всіх запорізькі «опоблоківці», закликаючи селян продавати наділи і переїздити до міст. Коли вже до цього блоку судова справа дійде?

У наших реаліях було б добре ввести податок на безпоголів’я в отих великих агрохолдингах олігархів, а отримані кошти передати на розвиток саме сімейним, дрібним тваринницьким фермам. Про це я також написав до Офісу президента, але «оцифровані» чільники не зреагували на відсталого епістола. Вирішив донести свою думку до умів «слуг народу» через газету.

Версія для друку          До списку статтей
При використанні наших публікацій посилання на «Сільські Вісті» обов’язкове