Архів
Вівторок,
14 січня 2020 року

№ 2 (19750)
  Про нас
  Реклама
  Поточний номер
ico   Передплата

Шукати фразу повністю
      У номері:Добрий господар
  Версія для друку          На головну
  • Адмінреформа

«Ніби радіо послухав»

Зиновій ЛЕВЧУК.

Чернівецька область.

ВІДПОВІДНО до Перспективного плану територіальних громад області, Чорнівку мали би приєднати до Чернівецької ОТГ, однак депутати міської ради категорично відмовилися розглядати такий варіант. Не внесли його до порядку денного навіть тоді, коли з такою вимогою на сесію прибула чисельна (майже сто осіб) делегація мешканців села.

Громада у відповідь вдалася до радикальних дій — перекрила дорогу до сміттєзвалища на околиці Чорнівки. Цим наголосила: місто, маючи там полігон для відходів, мусить дбати про розвиток села.

В облдержадміністрації ж відправили на погодження у Кабмін план, який, зокрема, тепер передбачає об’єднання Чорнівки з Колінківцями і Топорівцями. З приводу такого коригування сільський голова Георгій Бота зустрівся із новопризначеним керівником ОДА Сергієм Осачуком. І розчарувався:

«Діалогу не вийшло. Більше говорив голова ОДА, я не міг докинути слово. Сергій Дмитрович переконував мене, що нашій громаді буде ліпше не з Чернівцями.

За три каденції моєї роботи на посаді сільського голови я вперше зіткнувся з такою неповагою до мене як представника громади! Обурило й те, що голова ОДА запросив мене з декількома активістами на цю зустріч, а їх не пустили — закрили двері перед самим носом. Жах!

За 15 хвилин зустріч закінчилась нічим. Таке відчуття, що я послухав радіо…»

Тож громада звертатиметься уже до Прем’єр-міністра, щоб не затверджував пропонованих ОДА змін до Перспективного плану стосовно подальшої долі села. Тим часом через блокування дороги до сміттєзвалища тверді побутові відходи переповнили контейнери поблизу житлових будинків у Чернівцях. Комунальне підприємство «Чернівціспецкомунтранс» заявило, що знімає з себе відповідальність за ситуацію. Деякі гарячі голови в міськраді вимагали, щоб втрутились правоохоронні органи і силою розігнали людей, однак на засіданні надзвичайного штабу вирішили створити робочу групу для перемовин із селянами. Хоча, за словами мера Олексія Каспрука, питання громади Чорнівки «не є виключно компетенцією органів місцевого самоврядування».

Порозуміння прагнуть і в Чорнівці. Розблокували дорогу для проїзду сміттєвозів і готові вже вкотре зустрітися з депутатами міської ради, щоб обговорити питання про приєднання громади до Чернівців. Там, між іншим, здебільшого й працевлаштовані мешканці села.

Версія для друку          На головну
  • З повідомлень інформагентств
Визнали провину
Читати
У трійці лідерів
Читати
Практичних підстав нема
Читати
Спробувати сили та набратися досвіду
Читати
Розрахунки — за новим стандартом
Читати
Потрібна правда!
Читати





При використанні наших публікацій посилання на «Сільські Вісті» обов’язкове