Архів
Вівторок,
11 лютого 2020 року

№ 10 (19758)
  Про нас
  Реклама
  Поточний номер
ico   Передплата

Шукати фразу повністю
      У номері:Добрий господар

Добрий господар

Сторінку підготувала Тетяна РОЗДОБУДЬКО.

Версія для друку          До списку статтей

Лопата, що сама копає

НАВІТЬ ті, хто стверджує, що землю не потрібно копати чи орати, у своєму арсеналі мають лопату. Цей надзвичайно простий інструмент нині має величезну кількість модифікацій. «Кулібіни» продовжують удосконалювати лопату, прагнучи збільшити ергономіку інструмента, звести до мінімуму фізичні зусилля працівника. Багато розробок навіть не схожі на звичне знаряддя праці.

Сьогодні вашій увазі пропонується агрегат, що зовні має мало що спільного з лопатою. Швидше це гібрид вил і спинки від металевого ліжка. Назва «лопата» для цього механізму навіть не зовсім коректна: вона не копає, а тільки розпушує ґрунт.

Цей пристрій справжня знахідка для тих, у кого остеохондроз, грижа міжхребцевих дисків або будь-яке інше захворювання хребта, колінних чи інших суглобів. Він суттєво полегшить роботу на землі людям похилого віку, які не полишають улюбленої справи. Порадіють і ті, хто вважає перекопування землі з переворотом пласта блюзнірством.

Назв має кілька: чудо-лопата, «Кріт», «Землекоп», «Торнадо».

Версія для друку          До списку статтей

У ГОРОДНИКІВ настає гаряча пора — вирощування розсади. Однією з найважливіших складових цієї справи є вибір ґрунту або приготування його власноруч. Від того, який ґрунт, залежить, якою буде розсада. Тому одна з тем наступного випуску — якою має бути ґрунтосуміш, щоб розсада виросла міцною, здоровою і дала в майбутньому хороший урожай. Окрім загальних вимог до землесуміші, подамо оптимальні склади її для різних городніх культур.

Гість куточка Андрій Навродський хоче поділитися своїми знаннями і спостереженнями про дві культури-родички — чорницю і лохину. Він розмірковує над перевагами тієї й іншої, особливо стосовно культивування.

Гній нині стає усе недоступніший, позаяк корів дедалі менше. Як викручуватися? Дбайливі господарі протягом усього холодного сезону заготовлюють кухонні відходи, щоб навесні використати їх на своєму городі.

 

При використанні наших публікацій посилання на «Сільські Вісті» обов’язкове