Архів
П’ятниця,
14 лютого 2020 року

№ 11 (19759)
  Про нас
  Реклама
  Поточний номер
ico   Передплата

Шукати фразу повністю
      У номері:Весела світлицяНаша поштаСоняшник
  Версія для друку          На головну
  • Неоголошена війна

«Мінську-2» вже п’ять років

Михайло ВЕДМІДЬ.

ЗА ІНФОРМАЦІЄЮ пресцентру штабу ООС, у середу, 12 лютого, збройні формування Російської Федерації тричі порушили режим припинення вогню на Донбасі. «Противник вів вогонь по наших позиціях із забороненого мінськими домовленостями міномета калібру 120 мм, а також із гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї», — йдеться у повідомленні. Усі обстріли були зафіксовані у районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання «Північ», а саме: неподалік Новотошківського, Оріхового та поблизу Південного. Внаслідок ворожих обстрілів втрат серед українських захисників не було.

Того ж дня — в п’яту річницю підписання Комплексу заходів із виконання Мінських угод — у столиці Білорусі відбулося чергове засідання Тристоронньої контактної групи з урегулювання ситуації на Донбасі. В гуманітарній підгрупі ТКГ Україна передала уточнений список осіб, яких прагне визволити. Сторони надали пропозиції щодо методики пошуку зниклих безвісти. До наступного засідання у Мінську має бути розроблено проєкт «дорожньої карти» щодо відкриття КПВВ у Золотому та Щасті. Досягнуто домовленості стосовно розведення сил на запропонованій Україною ділянці неподалік Гнутового.

Підгрупа із соціально-економічних питань обговорила проблему водозабезпечення всього Донбасу. Ситуація є критичною і потребує дієвих кроків усіх учасників Мінського процесу, в тому числі із залученням Міжнародного Комітету Червоного Хреста. Водночас українська сторона продовжує порушувати питання повернення української державної та приватної власності на території ОРДЛО. Надано перелік підприємств, власники яких звернулися до правоохоронних органів України щодо втрати свого майна.

Як бачимо, від дня підписання так званого «Мінська-2» минуло п’ять років. Але суттєво нічого не змінилося — як стріляли на Донбасі, так і стріляють, як гинули люди, так і гинуть. Де той «план Б» команди Зеленського? Чи готуватиметься «Мінськ-3»?

Наступне засідання тристоронньої контактної групи має відбутися 26 лютого.

Версія для друку          На головну
  • З повідомлень інформагентств
Заохочують обирати Україну
Читати
Пообіцяли газознижки
Читати
Не дотримуються закону
Читати
Ще один «безвіз»
Читати
Скоро в море
Читати
Квитанцій не треба
Читати
Курили менше
Читати
Європа перспективніша
Читати





При використанні наших публікацій посилання на «Сільські Вісті» обов’язкове