Архів
Вівторок,
24 березня 2020 року

№ 22 (19770)
  Про нас
  Реклама
  Поточний номер
ico   Передплата

Шукати фразу повністю
      У номері:Добрий господар
  Версія для друку          На головну
  • Неоголошена війна

«Кордони» закриті

Михайло ВЕДМІДЬ.

ПОВНОЇ тиші, як дехто сподівався у зв’язку з поширенням коронавірусу, на Донбасі не настало. Минулого тижня бойовики не припиняли обстрілювати позиції Об’єднаних сил, відкриваючи вогонь 10-15 разів на добу. І тільки в неділю, 22 березня, кількість обстрілів скоротилася до трьох. Відповідно і втрат того дня у ЗСУ не було. Втім, за тижневий проміжок часу 12 українських захисників дістали поранення і бойові травми, один загинув. Водночас втрати ворога за цей період, за даними розвідки, — 13 загиблими і 22 пораненими.

Кардинально змінилася ситуація на пунктах в’їзду-виїзду. З метою не допустити занесення і поширення на території України коронавірусної інфекції з опівночі 22 березня пропуск через лінію розмежування було тимчасово припинено. Водночас у виняткових випадках за наявності критично важливих життєвих обставин і відповідних підтверджувальних документів особі може бути наданий дозвіл на перетин лінії розмежування. У кожному випадку рішення ухвалює особисто командувач ООС.

Саме така ситуація виникла вже першого дня дії відповідного розпорядження. Зранку на КПВВ «Станиця Луганська» зібралося кількадесят чоловік, які сподівалися потрапити на тимчасово окуповану територію. З них до 13.00 пропустили двох жінок: одна хворіє на рак і її мають прооперувати в окупованому Луганську, інша доглядає на окупованій території за літньою матір’ю, яка не може встати з ліжка. Були люди на КПВВ і з боку бойовиків, хоча вони заявляли, що з 21 березня повністю закривають свої «кордони» з Україною.

Що ж до ситуації з коронавірусом у прес-центрі штабу ООС поінформували, що серед українських військових наразі не виявлено жодного підтвердженого випадку інфікування. Українським бійцям організували постачання захисного одягу, обладнання і засобів для дезінфекції, лікарських засобів, а також швидких лабораторних тестів для діагностики гострого респіраторного захворювання Covid-19. На сьогодні в ЗСУ є чотири військові мобільні госпіталі, де підготовлені до прийому хворих ізолятори загальною місткістю до 200 ліжок. Для проведення інтенсивної терапії у військових мобільних госпіталях є 24 апарати штучної вентиляції легенів (ШВЛ). Також Об’єднані сили на Донбасі забезпечили 16 тисячами медичних масок. Найближчим часом очікується надходження додаткової допомоги від благодійних організацій.

Версія для друку          На головну
  • З повідомлень інформагентств
Продовжуємо виходити
Читати
Доставку не припинятимуть
Читати
Втрата
Читати
Заощадимо на зниження
Читати
Маємо власний доробок
Читати
Безробіття посилиться
Читати
Довелося згорнутися
Читати
Європа — головний партнер
Читати





При використанні наших публікацій посилання на «Сільські Вісті» обов’язкове