Архів
П’ятниця,
17 квітня 2020 року

№ 29 (19777)
  Про нас
  Реклама
  Поточний номер
ico   Передплата

Шукати фразу повністю
      У номері:Весела світлицяНаша поштаСоняшник

Наша пошта

Добірку підготувала
Валентина ЮРЧИШИНА.

Версія для друку          До списку статтей
  • Відгук на публікацію

Без зайвих дифірамбів

Шанобливо до всіх
Олексій ПЕРЕДЕРІЙ.

с. Мала Білозерка

Василівського району

Запорізької області.

У ДРУГОМУ числі «Сільських вістей» за цей рік Василь Піддубняк нагадав тернисту дорогу головної трибуни всіх українців і повідомив про започаткування на сторінках газети ювілейної рубрики, запрошуючи читацький загал поділитися спогадами героїв її публікацій та міркуваннями про саму суть часопису. Отже, я, будучи в когорті давніх шанувальників, дозволю собі відзначити особливий дух видання, демократичне розуміння ним простого люду. Газета сповідує державність, але без зайвих дифірамбів можновладцям. Чи й навпаки. Через це і збирались високі керівники свого часу «намилити» їй ясний лик. Щодо її всеосяжних рубрик. Перше — «Наша пошта». Чи багато ми знайдемо інших видань із таким читацьким «мікрофоном»? Далі, крім кричущих передовиць, статей-подій — це вам і «Вербиченька», і «Соняшник», «Пост здоров’я», «Добрий господар», «Весела світлиця», «Криниця», «Календар».

Кілька слів про героїв пам’ятних публікацій. Залюбки читав письменника, фронтовика, аграрія Федора Моргуна. Його безвідвальний обробіток ґрунту підвищував урожаї. А «Переорані покоління», «Сталінсько-гітлерівський геноцид проти українського народу» та інші твори перевертали нашу свідомість. На жаль, нині письменницькі обрії про нього мовчать. А сам Ф. Моргун загинув у ДТП, коли віз свої книжки до Москви. Може, хотів тую цивілізувати? Світла йому пам’ять. Рідко сьогодні згадують у ЗМІ і про москвичку Валерію Новодворську — лауреатку української премії, яка мріяла про час, коли в Росії скінчаться нафта й газ. У нас «там» обмаль друзів, тож — пам’ятаймо!

Версія для друку          До списку статтей
  • З роси й води!

Хай буде щедрим урожай

З повагою Ніна ТЕЛЕВНА.

ДНЯМИ відсвяткував 70-річчя Анатолій Григорович Орел із села Дібрівка Миргородського району Полтавщини. Усе своє життя чоловік працює коло землі. Будучи головним агрономом, під час сівби ставав на сівалку, щоб налагодити норму висіву. Пішки проходив полями, спостерігаючи за ростом рослин. Брав зразки озимих із різних ділянок, щоб знати, як перезимували зернові культури.

Нині Анатолій Григорович — на заслуженому відпочинку. Доглядає за власним садом і городом. Займається щепленням плодових дерев. Тож хай квітує ваш садок, шановний ювіляре, дає щедрий урожай на радість усієї родини. Будьте здорові й Богом бережені!

 

При використанні наших публікацій посилання на «Сільські Вісті» обов’язкове