Архів
П’ятниця,
17 квітня 2020 року

№ 29 (19777)
  Про нас
  Реклама
  Поточний номер
ico   Передплата

Шукати фразу повністю
      У номері:Весела світлицяНаша поштаСоняшник
  Версія для друку          На головну
  • Неоголошена війна

Обмін таки відбувся

Михайло ВЕДМІДЬ.

СПЕЦІАЛЬНА моніторингова місія ОБСЄ фіксує зменшення на 25% кількості порушень режиму припинення вогню на Донбасі за перші три місяці поточного року порівняно з попереднім кварталом. До речі, у середу, 15 квітня, бойовики лише тричі відкривали вогонь по позиціях Об’єднаних сил. За інформацією пресцентру штабу ООС, утрат серед українських захисників не було.

Втім, головною новиною четверга, 16 квітня, став черговий етап взаємного звільнення утримуваних осіб. На підконтрольну «ДНР» територію було передано 10 чоловік, іще один від участі в обміні відмовився. Українська сторона повідомила про повернення із в’язниць ОРДО дев’яти українців. Процес відбувався на лінії розмежування біля пункту «Майорський» неподалік Горлівки у присутності спостерігачів Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ і Міжнародного комітету Червоного Хреста.

Згодом неподалік Щастя, що на Луганщині, відбувся обмін із угрупованням «ЛНР». Як після завершення процедури заявили її представники, внаслідок опитування осіб, які мали бути передані «Луганській республіці», троє з них добровільно висловили бажання залишитися на українському боці. Вони пояснили, що їхні житла і сім’ї перебувають на підконтрольній Україні території. Тож у підсумку в ОРЛО передано чотирьох чоловік, а в Україну повернуто 11.

За повідомленням з Офісу президента України, з огляду на карантинні обмеження, які зараз діють у державі, після повернення звільнені українці направляться на обов’язкову обсервацію.

Нагадаємо: це вже третій етап звільнення утримуваних за каденції Володимира Зеленського. Перший відбувся торік у вересні, коли додому повернулися 35 українців, під час другого — у грудні — повернулися 76 бранців. Зараз тривають переговори про звільнення українців, які утримуються на території окупованого Криму і в Росії. За словами віцепрем’єр-міністра — міністра з реінтеграції тимчасово окупованих територій Олексія Резнікова, йдеться про близько 200 чоловік, які мають бути повернені у рамках обміну за формулою «всіх на всіх».

Версія для друку          На головну
  • З повідомлень інформагентств
Епоха бідності: початок?
Читати
Більшість — проти
Читати
Повернули держрегулювання
Читати
Зубожіння не у всіх
Читати
Призов перенесено
Читати
Доля сиріт не відома
Читати
Дурили співвітчизників
Читати





При використанні наших публікацій посилання на «Сільські Вісті» обов’язкове