Архів
П’ятниця,
17 квітня 2020 року

№ 29 (19777)
  Про нас
  Реклама
  Поточний номер
ico   Передплата

Шукати фразу повністю
      У номері:Весела світлицяНаша поштаСоняшник
  Версія для друку          На головну
  • Спорт

Підтримка атлетів у пріоритеті

Микола МОТОРНИЙ.

НОК України. Президент НОК Сергій Бубка провів відеоконференцію з керівниками і представниками всіх регіональних відділень Національного олімпійського комітету, в якій взяли участь понад 50 учасників. Головне питання — обговорення шляхів розвитку олімпійського руху в різних куточках країни і реалізації олімпійських проєктів у ситуації, що склалася.

Учасники відзначили, що осередки продовжують свою діяльність з урахуванням встановлених обмежень, і поділилися своїм досвідом щодо роботи в умовах карантину. Президент НОК Сергій Бубка закликав колег із регіональних відділень у співпраці з органами обласної і міської влади приділити особливу увагу підтримці атлетів шляхом виплат стипендій, грантів, вирішення їх соціально-побутових проблем під час підготовки до Ігор у Токіо, які були перенесені на нову дату: 23 липня — 8 серпня 2021 року.

Футбол. УЄФА не розглядає можливості скорочення кількості міст, які прийматимуть чемпіонат Європи. Євро-2020 відбудеться з 11 червня по 11 липня 2021 року. Представник УЄФА повідомив, що буде збережено колишній календар, а матчі триватимуть у тих же містах, що й планувалося. Однак зараз розклад іще не затверджено офіційно. УЄФА знаходиться на зв’язку з усіма 12 містами, які прийматимуть турнір.

* * *

ФІФА повідомила про відсутність у зв’язку з пандемією міжнародних матчів і відповідно руху в рейтингу федерації за винятком мінімальних у нижній частині реєстру. Список мав оновитися 9 квітня. Україна посідає у зафіксованому від 20 лютого рейтингу 24-ту сходинку, маючи 1537 балів. Серед європейських команд синьо-жовті 15-ті.

Суперники збірної України у фінальному турнірі чемпіонату Європи посідають наступні місця: Нідерланди — 14-те, Австрія — 26-те.

Поточний рейтинг ФІФА десятки збірних світу має такий вигляд:

1. Бельгія                      — 1765

2. Франція                   — 1733

3. Бразилія                   — 1712

4. Англія                      — 1661

5. Уругвай                   — 1645

6. Хорватія                  — 1642

7. Португалія              — 1639

8. Іспанія                      — 1636

9. Аргентина              — 1623

10. Колумбія               — 1622…

24. УКРАЇНА             — 1537

Загалом у рейтинг-листі 207 футбольних асоціацій світу.

* * *

Міжнародні футбольні матчі зможуть відновитися не раніше 2021 року. Таку думку висловив віце-президент ФІФА, глава конфедерації футболу Північної і Центральної Америки і країн Карибського басейну (КОНКАКАФ) Віктор Монтальяні. 54-річний канадський бізнесмен і спортивний чиновник назвав кілька причин, за якими в нинішньому році провести міжнародні матчі буде передчасно і не до кінця безпечно. Зокрема, через те, що будуть проблеми з перетином міжнародних кордонів. Окрім цього, якщо буде зелене світло, щоб зіграти футбольний матч, навряд чи на нього дозволять прийти з уболівальниками, бо це великий ризик. При цьому Монтальяні наголосив, що національні чемпіонати залишаються в пріоритеті, а він тримає в голові варіант із можливими міжнародними іграми у вересні.

Версія для друку          На головну
  • З повідомлень інформагентств
Епоха бідності: початок?
Читати
Більшість — проти
Читати
Повернули держрегулювання
Читати
Зубожіння не у всіх
Читати
Призов перенесено
Читати
Доля сиріт не відома
Читати
Дурили співвітчизників
Читати





При використанні наших публікацій посилання на «Сільські Вісті» обов’язкове