Архів
П’ятниця,
22 травня 2020 року

№ 37 (19785)
  Про нас
  Реклама
  Поточний номер
ico   Передплата

Шукати фразу повністю
      У номері:Весела світлицяНаша поштаСоняшник

Наша пошта

Добірку підготувала
Валентина ЮРЧИШИНА.

Версія для друку          До списку статтей
  • Наша гордість

Невичерпне «Джерельце»

Віктор МАРУЩЕНКО.

м. Лубни

Полтавської області.

САМОДІЯЛЬНИЙ дитячий хореографічний колектив «Джерельце» Лубенської школи №10 заснований 2001-го. Його незмінний керівник Вікторія Кваша прищеплює обдарованим діткам любов до танців, навчає їх цьому колоритному мистецтву, над опануванням якого потрібно весь час самовіддано працювати. Свого часу вона закінчила Гадяцьке державне училище культури ім. І. Котляревського за спеціальністю «хореографія» і Харківську академію фізкультури та спорту.

— У дитинстві я найбільше любила танцювати, — згадує Вікторія Петрівна. — Любов до танців у мене від батька. Петро Миколайович, який брав участь у художній самодіяльності Лубенського автотранспортного підприємства, дуже гарно танцював. Так і я залишилася вірною своєму дитячому захопленню.

Закоханість у професію, в яку хореограф вкладає серце і душу, дає позитивні результати. Її вихованці на конкурсах завжди здобувають призові місця. Наприклад, на Всеукраїнському фестивалі «Діти сонця», який відбувсь у Миргороді, колектив посів друге місце. На міжнародному фестивалі-конкурсі «Зимовий тріумф» у Полтаві підопічні Вікторії Петрівни вибороли срібло. А в лютому цього року на фестивалі «Ритми над Ворсклою» стали на третю сходинку.

Самодіяльний хореографічний колектив «Джерельце» прославляють юні танцівники Христина Сахно, Валерія Губіна, Марія Шевелінда, Дарина Ричинда, Валерія Воскобойник, сестрички-двійнята Софія та Євгенія Шевченко, Поліна Кравченко, Оксана Полулях, Валерія Шара, Євгенія Прокопенко, Григорій Тарадник.

Діти — активні учасники всіх шкільних свят. До речі, готувалися до звітного концерту 19 березня танцювальних колективів міста, який мав відбутись у Лубенській музичній школі. Завадив цьому оголошений карантин і не тільки. 14 березня вночі було вчинено підпал танцювального класу «Джерельця». Нині триває слідство.

З болем у серці розповідає про цю сумну подію керівник колективу Вікторія Кваша: «Прибувши на місце, я намагалася хоча б щось урятувати, але все згоріло. А це велика кількість яскравих танцювальних костюмів, бальних суконь, взуття, музичних інструментів тощо. Все майно придбане коштом батьків. Приміщення для танців було відремонтоване, утеплене, мало гарний вигляд. І ось така біда...»

Вочевидь, хтось мав на меті завадити існуванню «Джерельця» і зробив свою чорну справу. Та все ж він неспроможний знищити безмежну дитячу любов до танців, і хтось із цих дівчаток та хлопчиків неодмінно стане зіркою танцювального жанру. А результати вже є. Колишня вихованка колективу переможниця численних конкурсів Сніжана Німич нині навчається у хореографічному коледжі при Академії мистецтв України.

Тому віриться, що невичерпне кришталеве джерельце дитячої творчості житиме!

Версія для друку          До списку статтей
При використанні наших публікацій посилання на «Сільські Вісті» обов’язкове