Архів
П’ятниця,
22 травня 2020 року

№ 37 (19785)
  Про нас
  Реклама
  Поточний номер
ico   Передплата

Шукати фразу повністю
      У номері:Весела світлицяНаша поштаСоняшник
  Версія для друку          На головну
  • З приводу

Медики почекають?

Олена КОЩЕНКО.

СЬОМОГО травня у Верховній Раді відбулося позачергове засідання. На ньому, зокрема, розглядалась ініціатива стосовно підвищення оплати лікарняних для медиків, понад третина яких заразилась коронавірусом саме на роботі, а також їхнього страхування.

З огляду на актуальність і важливість питань порядку денного до цього засідання було прикуто велику суспільну увагу, розширені репортажі з нього транслювали засоби масової інформації. Адже сьогодні нашим медикам доводиться працювати у надзвичайно складних умовах, при цьому за мізерні зарплати і без жодних соціальних гарантій. Тож їх неодмінно треба було підтримати. Суспільство очікувало належної віддачі і сумління й від обраних народом законодавців.

Тим часом багато хто звернув увагу, що того дня у сесійній залі були порожніми крісла лідерки «Батьківщини» Юлії Тимошенко та її близьких політичних соратників. Яка ж поважна причина могла завадити їм узяти участь у доленосному для всієї української громадськості засіданні? Виявляється, той день (а може, й не один, адже відтоді лідерка БЮТ майже тиждень не з’являлась в ефірах та на публіці) вона разом із колегою Сергієм Власенком провела у п’ятизірковому спа-готелі, що неподалік села Стрілки Перемишлянського району Львівської області — «Edem Resort Medica& Spa».

Про це розповіли журналісти програми «Схеми: корупція в деталях». Вони помітили жінку, схожу на Юлію Тимошенко, яка заходила до головної будівлі комплексу. Того ж дня знімальна група зафіксувала, як автомобіль «Lexus», яким користується її однопартієць депутат Сергій Власенко, виїжджав із цього ж готелю. Також «Схемам» удалось зафіксувати на відео на території «Едему» автомобіль «Toyota Camry», за кермом якого був особистий водій лідерки «Батьківщини», а поруч нього багаторічний особистий охоронець Юлії Тимошенко. Пізніше ця автівка заїхала на територію готелю.

Готельний комплекс «Edem Resort Medica& Spa» належить бізнесменові, колишньому народному депутату VII скликання, заступникові голови всеукраїнського об’єднання «Свобода» й одному з основних спонсорів цієї політсили на виборах 2014 року Ігореві Кривецькому. Його журналісти також зафіксували на території готельного комплексу.

Після оприлюднення цих відомостей інформаційним агентством «Радіо Свобода» громадськість очікувала пояснень від народних депутатів, чому замість того, щоб бути на робочому місці, у той час коли ухвалювалися конче потрібні для країни рішення, вони перебували в оздоровчому комплексі? Чи, бува, не захворіли? Проте Юлія Тимошенко прокоментувати це відмовилась, а Сергій Власенко заявив, що «не підтверджує і не спростовує»…

Певна річ, у соціальних мережах здійнялась величезна хвиля обурення через таке зневажливе ставлення політиків до суспільної думки. Ось кілька коментарів: «Хіба можуть хвилювати Тимошенко «якісь там» копійчані зарплати медиків, коли сама вона нещодавно задекларувала 5,5 мільйона доларів прибутку?», «Коли маєш гроші, можна й плюнути на інтереси виборців і «якихось там» медиків», «Перед черговими виборами знову почуємо, як вони уболівають за свій народ…».

Словом, як бачимо, не тільки народні депутати від «Слуги народу» їздять на тижневі тренінги на бальнеологічний курорт у Трускавці на Львівщині. Вочевидь, тамтешнє повітря дуже помічне для політиків. Утім, хотілося б дізнатися від правоохоронних органів, чи не порушив карантинного режиму спа-готель, у якому зупинилася на відпочинок лідерка БЮТ? Бо виходить, як завжди: закони писані лише для простого народу, а не для його нібито обранців.

Версія для друку          На головну
  • З повідомлень інформагентств
Цифри у стабільних межах
Читати
Наразі адаптивний
Читати
Ваша зарплата не бідність
Читати
Випускникам приготуватись
Читати
Запевняють, що все гаразд
Читати
Стежитимуть камери
Читати
Державні свята не лише для православних
Читати





При використанні наших публікацій посилання на «Сільські Вісті» обов’язкове