Архів
П’ятниця,
26 червня 2020 року

№ 47 (19795)
  Про нас
  Реклама
  Поточний номер
ico   Передплата

Шукати фразу повністю
      У номері:Весела світлицяНаша поштаСоняшник

Наша пошта

Добірку підготувала
Валентина ЮРЧИШИНА.

Версія для друку          До списку статтей

Не виживати, а розвиватись

Валерій МАРЦЕНЮК.

Хмельницька область.

Фото автора.

У СЛАВНОМУ прибузькому селі Олешин, що на Хмельниччині, минули дитинство і юність Віталія Осядлого. У 1970-му після закінчення сільгоспінституту його направили на роботу головним агрономом у місцевий насіннєвий радгосп, а 1975-го він уже став його директором. Та попри це разом з іншими селянами у гарячу пору був на полі: від ранку й до смеркання орав, сіяв, збирав хліб... Господарство повсякчас надавало допомогу школам, лікарням, бібліотекам. За працьовитість, доброту, турботу про людей і надзвичайну порядність Віталій Станіславович швидко здобув повагу односельців. Тож не дивно, що вони обрали його спершу депутатом сільради, затим сільським головою і головою територіальної Олешинської об’єднаної громади. Жителі Олешина, Іванківців, Великої Калинівки, Черепівки і Черепової вбачають у ньому ініціативного, цілеспрямованого і наполегливого в господарських буднях керівника.

І не дивно. Віталій Осядлий опікується розвитком інфраструктури сіл громади, поліпшенням їх благоустрою, прагне, щоб громада жила і працювала по-новому. Йому багато вдалося зробити. Зокрема, в населених пунктах стали більше уваги приділяти ремонту доріг, закладів освіти і культури, освітленню вулиць.

— Разом із депутатським корпусом стараємося робити все, аби наші громадівці мали роботу, можливість гарно відпочивати, а діти комфортно почувалися в школах і садочках, — розповідає Віталій Станіславович. — Я підтримую ідею децентралізації. Кошти повинні залишатися на місцях у розмірі близько 70 відсотків.

Лідер громади також постійно підставляє плече ветеранам війни і праці, атовцям. Бо переконаний, що моральна й матеріальна підтримка їм нині вкрай необхідна. Співпрацює, дослухається до всіх, кого цікавить розвиток ОТГ, а не лише отримання зиску від користуваня її землями. Він вельми вдячний керівникам агрофірми «Нові аграрні технології» Івану Ізбінському, будівельної фірми Андрію Шкодяку та іншим небайдужим за допомогу. Завдяки і їхнім зусиллям громада стає кращою і перспективнішою. Тож, як бачимо, в ОТГ є шанс не тільки на виживання, а й на розвиток.

Версія для друку          До списку статтей

Відгукніться, армійські побратими

Борис ЯРМУЛЬСЬКИЙ.

с. Чаусове

Первомайського району

Миколаївської області.

СПЛИВАЄ час. Дедалі частіше згадую молодість, особливо військову службу та армійських друзів.

Призвали мене на службу у вересні 1962-го. Після складання присяги відправили в Угорщину. Військова частина 11045, взвод телефонного зв’язку, який обслуговував полк військового аеродрому, де базувалися літаки з ядерними боєголовками. Мене призначили командиром відділення. Всі хлопці в нас були хороші, доброзичливі, ми дружили і справно виконували свій військовий обов’язок. Хочеться бодай від когось із них одержати вісточку, разом згадати далеку армійську молодість, підтримати один одного в теперішній нелегкий час. Буду радий, якщо хтось із побратимів відгукнеться.

 

При використанні наших публікацій посилання на «Сільські Вісті» обов’язкове