|
|
|||||||
|
||||||||
|
||||||||
| ||||||||
|
Версія для друку До списку статтей Зберігання винограду, кавунів та динь ДЕЯКІ сорти винограду (зі щільною м’якоттю і товстою шкіркою) можуть лежати в сухому і прохолодному приміщенні досить тривалий період. Для цього вибирають найкращі грона. На суху тирсу кладуть папір, а нього викладають грона винограду в один шар. Зверху фрукти накривають бавовняною тканиною. Періодично виноград слід оглядати, видаляючи підгнилі ягоди. Кавунами та динями також цілком можливо ласувати взимку, якщо їх помістити у відповідні умови. Ці солодкі ягоди зберігають у закритому приміщенні, виклавши їх на гратчастий дерев’яний піддон в один ряд. Усі хвостики мають бути спрямовані вгору. Плоди перекладають сухою деревною стружкою, щоб вони не торкалися один одного. Оптимальна температура тривалого зберігання — 3-5ОС. Зауважимо, що недостиглі дині цілком можна закладати на холодний період — з часом вони набудуть потрібної стиглості. Версія для друку До списку статтей | ДО НАШОГО куточка наступного разу завітає разом з дружиною завзятий землероб, що не втомлюється поліпшувати свої 80 соток, Анатолій Мондзолівський із с. Дідівщини Фастівського р-ну Київщини. Понад сотню видів рослин плекає подружжя. Але не тільки цим воно цікаве, а насамперед бережливим ставленням до землі й довкілля загалом. Що казати, якщо не пошкодували власних паїв і доклали величезних зусиль для насадження лісу для земляків! А наш внесок у чиюсь імовірну задумку окультурювати вільні площі полягатиме в тому, що розповімо вам про каштан їстівний. Крислатий, довговічний, легко розмножується, дає смачні плоди — ось аргументи на його користь.
|