Архів
П’ятниця,
16 жовтня 2020 року

№ 79 (19827)
  Про нас
  Реклама
  Поточний номер
ico   Передплата

Шукати фразу повністю
      У номері:Весела світлицяНаша поштаСоняшник

Наша пошта

Добірку підготувала
Валентина ЮРЧИШИНА.

Версія для друку          До списку статтей
  • Рядки з листів

Досить із нас знущатися

ДЕРЖАВА — це поєднання влади з народом. У нас же влада живе і багатіє, а народ животіє. Бандити повинні сидіти в тюрмах. Якщо ж вони керують країною, то остання стає зоною, а народ відбуває покарання. Суди, поліція не захищають простих людей — це тепер уже підрозділи бандитської влади. Українців, корінну націю, відсторонили як другосортну. Національність викреслили з усіх документів. Українську мову витісняють. Патріотів, що намагаються захистити інтереси української нації, її історію і культуру, прирівнюють до фашистів. Як на мене, то недоречно навіть порушувати мовне питання, бо й так зрозуміло, що в Українській державі державною має бути саме українська мова, незалежно від того, скільки і яких нацменшин проживає на її території. Кожний, хто мешкає в Україні, повинен знати українську мову і поважати її як мову території, яку він обрав собі для проживання. У кожній державі має бути взаємна людська повага незалежно від віросповідання, національної приналежності та мови. Але державною мовою повинна бути мова титульної нації. В Україні це українська. І крапка.

Нашій країні потрібні нові народні лідери — справжні, сильні, безкомпромісні, порядні, які не служать жодній партії і олігархічним кланам. Певен, є такі, хто не побоїться взяти на себе відповідальність, об’єднає народ, врятує Українську державу і не дасть банді більше над нами знущатись. А щоб виплекати такого лідера, ми самі маємо бути патріотами, гордитися тим, що ми українці, берегти рідну мову, культуру і захищати свою Батьківщину, а не шукати кращого життя за кордоном. Хто захистить неньку Україну, як не ми самі? Народна єдність — сила, яку не побороти. Це патріотизм, совість, чесність, відповідальність та непримиренність до ворогів, зрадників і бандитів, шахраїв, казнокрадів і брехунів. Слава Україні!

Петро ДУБАСЬ.

с. Петрушки

Києво-Святошинського району

Київської області.

 

На Хмельниччині, як і в Україні загалом, продовжує рости рівень захворюваності на COVID-19. Недуга не бере до уваги ні віку, ні соціального статусу. Більшає, на жаль, і летальних випадків. Проте деякі люди досі скептично ставляться до небезпеки захворіти, навіть стверджують, що коронавірусу не існує. Але повірте тому, хто кілька тижнів боровся з цією недугою, що це не так.

...15 вересня повернувся додому з підвищеною температурою тіла і слабкістю. Потрапити на прийом до сімейного лікаря не вдалося, бо той день був не прийомний, а на наступний уже не виявилося талонів. В амбулаторію сімейної медицини, яка знаходиться у Хмельницькій міській поліклініці №4, не пропустили через високу температуру. Враховуючи таке безвихідне становище, зателефонував начальнику охорони здоров’я Хмельницької міськради. І тільки після нашої розмови зі мною зв’язалася сімейний лікар, яка, до речі, сама була на лікарняному, і дала поради щодо лікування.

Мій стан погіршувався, рентген виявив пневмонію, але в лікарню мене не поклали через відсутність вільних місць, а крім того, ще не був готовий тест на COVID-19. Його результат отримав аж через 12 днів. Як мені пояснили, все через велику чергу. У приватній же лабораторії вартість ПЛР-тесту коливається від 600 до 2000 грн.

Окремо хочу висловити подяку всім лікарям, які, ризикуючи власним життям, ведуть боротьбу з коронавірусом, і зазначити, що жоден із них так і не одержав обіцяного урядом збільшення зарплат і доплат. До речі, не видно того істотного підвищення видатків на медицину і в представленому Кабміном держбюджеті на 2021 рік. Зате значно збільшуються витрати на силові структури. Не обділили «слуги народу» і себе. На мільйони гривень (184, 357 та 186 відповідно) зросте фінансування Верховної Ради, Офісу президента та Кабміну.

Валерій МАРЦЕНЮК.

Хмельницька область.

 

Версія для друку          До списку статтей
При використанні наших публікацій посилання на «Сільські Вісті» обов’язкове