Архів
Вівторок,
12 січня 2021 року

№ 2 (19850)
  Про нас
  Реклама
  Поточний номер
ico   Передплата

Шукати фразу повністю
      У номері:Пост здоров’я
  Версія для друку          На головну

Дослівно

Олег Жданов, військовий експерт.

У 2020-му для Української армії було дуже багато негативу. Найперше — це те, що ЗСУ не отримали ні більшого фінансування, ні озброєння. Вони фактично продовжили деградацію зі зниженням боєздатності, а реформування як не було, так і нема. Не ухвалено навіть нової військової доктрини.

Також головною поразкою минулого року для нашої армії я вважаю те, що Президент Зеленський так і не визначився, що у нас коїться на Сході України та в якому статусі сьогодні перебуває Крим. Війна як була не визнаною, так і залишається. На сьогодні все, що нам відомо з уст головнокомандувача, це те, що «ми воюємо з тією стороною». Хто та сторона, досі не відомо.

Щодо так званого великого перемир’я, то все неоднозначно. Єдиний його позитив у тому, що кількість втрат дійсно зменшилась. А от обстріли не припинились. І тут річ у тому, що кожен рахує так, як йому вигідно: якщо нам штаб ООС каже, що на сході було 220 обстрілів, то місія ОБСЄ може нарахувати 1800 за той самий проміжок часу. А найгірше те, що перемир’я оголошено однобічно: ми самі собі фактично заборонили відкривати вогонь у відповідь. Тепер ми подаємо політично цензуровані дані та не рахуємо так званих небойових втрат. Це повністю нівелює позитив од перемир’я.

Версія для друку          На головну
  • З повідомлень інформагентств
Тепер без пільг
Читати
Діряві шкарпетки? Нічого, потерпите
Читати
Вогненебезпечні свята
Читати
З худого кабана хоч вишкварки
Читати
Оце так «улов»
Читати
Розширюється газова співпраця
Читати





При використанні наших публікацій посилання на «Сільські Вісті» обов’язкове