Архів
Вівторок,
12 січня 2021 року

№ 2 (19850)
  Про нас
  Реклама
  Поточний номер
ico   Передплата

Шукати фразу повністю
      У номері:Пост здоров’я
  Версія для друку          На головну
  • Неоголошена війна

Будні передової

Михайло ВЕДМІДЬ.

ПРОТЯГОМ минулого тижня бойовики 36 разів порушували режим тиші, відкриваючи вогонь у бік позицій українських захисників. В окремих випадках, коли виникала загроза життю і здоров’ю наших воїнів, противник отримував адекватну вогневу відсіч. Як повідомили у пресцентрі штабу ООС, бойових втрат чи поранень від початку нового року серед військовослужбовців Об’єднаних сил не було.

Український розвідник, офіцер Генштабу ЗСУ Анатолій Штефан (позивний «Штірліц») повідомив про втрати сепаратистських формувань протягом минулого тижня, тобто від 4-го по 10 січня включно. За його підрахунками, загалом бойовики втратили 16 чоловік. Із них шість осіб — загиблими і ще 10 — важко пораненими. Причини втрат різні, проте всі небойові. Йдеться про позастатутні стосунки («дідівщина»), а також вбивства з необережності, підриви на власних вибухових засобах, стрілянину і навіть інсульти. Серед загиблих, зазначає «Штірліц», і найманець Олексій Матвієв із російського Ногінська. «Додатково інформація уточнюється. Вірте у воїнів! Вірте у ЗС України!» — пише розвідник у своїй спільноті в Телеграмі.

Крім бійців ЗСУ, у районі проведення Операції об’єднаних сил виконують завдання й інші складові сил оборони. Так, минулими вихідними сапери ДСНСУ розмінували майже два гектари території та передали на знищення чотири вибухонебезпечні предмети. За цей час представники Національної поліції України зі складу ОС зафіксували 80 адміністративних правопорушень. Підрозділами поліції зведених загонів перевірено 4139 транспортних засобів і 4660 осіб. На перевірку причетності до збройних формувань Російської Федерації до територіальних підрозділів поліції доставили одну особу. Крім цього, у полон одного з підрозділів ЗСУ, які несуть службу на передовій у зоні ООС на Донбасі, здався бойовик «ЛДНР». Відповідне відео на своїй сторінці в соцмережі опублікував співробітник СБУ Юрій Порожній. «Гадаю, що все ж таки рік буде непоганий... Інстинкт самозбереження взяв гору, найманець залишив «рускій мір» і передав себе в руки «хунти». Слава Україні!» — прокоментував він відеозапис.

Версія для друку          На головну
  • З повідомлень інформагентств
Тепер без пільг
Читати
Діряві шкарпетки? Нічого, потерпите
Читати
Вогненебезпечні свята
Читати
З худого кабана хоч вишкварки
Читати
Оце так «улов»
Читати
Розширюється газова співпраця
Читати





При використанні наших публікацій посилання на «Сільські Вісті» обов’язкове