Архів
Вівторок,
16 лютого 2021 року

№ 12 (19860)
  Про нас
  Реклама
  Поточний номер
ico   Передплата

Шукати фразу повністю
      У номері:Добрий господар
  Версія для друку          На головну
  • Це цікаво

Пережити емоції вдруге

Маргарита СИТНИК.

ПРОЖИТИ разом багато років і зберегти почуття — справжнє мистецтво. Круглі дати подружнього життя, як ми знаємо, навіть мають свої символічні назви: кришталеве, золоте, діамантове весілля тощо, і відзначати річницю шлюбу — це давня традиція у всьому світі. А чи відомо вам, що існує також звичай поновлення шлюбних обітниць? Ця традиція дуже популярна у багатьох країнах.

Повторна шлюбна церемонія (яку можна для підкреслення моменту поєднати зі святкуванням річниці подружнього життя), з маршем Мендельсона, гостями і шампанським, — це дуже зворушливо, адже пара може згадати свій найщасливіший день, знову пережити всі незабутні емоції. Віднедавна вона також практикується в нашій країні. Ця послуга називається «Ювілейне весілля». Замовити її може як подружжя, так і діти, друзі сім’ї тощо у будь-якому ДРАЦСі (по-старому загс). Під час церемонії вручається свідоцтво про шлюб — щоправда, у ньому буде зазначено «повторно».

Наприклад, нещодавно на Вінниччині знову стала на рушник пара, яка прожила разом 59 років. Але це не рекорд: був випадок, коли подружжя вдруге побралося на своє діамантове весілля (60 років)! Особливо зворушливо, розповіли працівники одного з ДРАЦСів, було знову поєднувати дві пари: батьки прожили разом 40 років, діти — 10, і святкували в один день.

Зробити радість рідним (чи самим собі), надто за нинішніх часів, скупих на світлі моменти і щедрих на тривоги, до речі, можна не лише на круглу дату. Ціни демократичні: проведення церемонії в будні коливається від 231 грн (скорочена програма) до 461 грн, у вихідні — 560 грн (виїзна церемонія традиційно коштує дорожче). Як інформують у Мін’юсті, торік вдруге побралися 227 пар. Найбільше у Рівненській — 38, Київській — 24 та Волинській — 22 областях. А позаторік — 496 подружжів. Найбільшу популярність послуга «Ювілейне весілля» мала 2019-го — нею скористалися 674 пари.

Версія для друку          На головну
  • З повідомлень інформагентств
Збитків — на мільярди
Читати
Не лізьте поперед батька...
Читати
Диверсія і недбалість
Читати
Зима наостанок себе покаже
Читати
Підтвердили отруєння
Читати





При використанні наших публікацій посилання на «Сільські Вісті» обов’язкове