Архів
П’ятниця,
5 березня 2021 року

№ 17 (19865)
  Про нас
  Реклама
  Поточний номер
ico   Передплата

Шукати фразу повністю
      У номері:Наша поштаВербиченька
  Версія для друку          На головну

Дослівно

Михайло Жернаков, правник, співзасновник центру сприяння розвитку правовладдя та реформ у судовій сфері України.

Володимир Зеленський як не збирався робити судової реформи, так, вочевидь, і не збирається. Виявляється, головними проблемами із судами він бачить не замовні рішення, через які саджають невинних, не вражаючих масштабів корупцію... Гаранта Конституції і дотримання прав людини насамперед непокоїть нестача суддів. Тобто те, що цих вурдалаків у судовій системі замало. Саме з цього він почав свій виступ на форумі «Україна 30. Розвиток правосуддя».

Реформи, які пропонує влада, теж відповідні — створити «суд у смартфоні» і запровадити суд присяжних. «Щоб було зручніше і прозоріше подавати до суду документи», а також, щоб «народ безпосередньо брав участь у здійсненні судочинства». Про реформу Вищої кваліфікаційної комісії суддів і Вищої ради правосуддя — двох ключових органів, відповідальних за стан судової системи в Україні, — згадано лише в контексті «страшного кадрового голоду в судах».

Історіями про «участь народу» в чомусь там і яскравими елементами смартфонового декору намагаються відвернути нашу увагу від основної дискусії — очищення суддівських органів. А ще від суддівського шабашу під назвою «з’їзд суддів», на якому за старими правилами, всупереч міжнародним зобов’язанням і обіцянкам самого Зеленського, обиратимуть чотирьох додаткових членів Вищої ради правосуддя і одного суддю Конституційного Суду. Все це робиться, аби продовжувати кидати нас за ґрати і відмазувати злочинців, зрадників і корупціонерів.

Версія для друку          На головну
  • З повідомлень інформагентств
Гинуть пернаті
Читати
Рекордні запаси
Читати
Поняття про розкіш змінюється
Читати
Причина — спирт
Читати
Врятувати не вдалося
Читати





При використанні наших публікацій посилання на «Сільські Вісті» обов’язкове