Архів
П’ятниця,
5 березня 2021 року

№ 17 (19865)
  Про нас
  Реклама
  Поточний номер
ico   Передплата

Шукати фразу повністю
      У номері:Наша поштаВербиченька
  Версія для друку          На головну
  • Неоголошена війна

Провокативні маніпуляції

Михайло ВЕДМІДЬ.

ПОЧАТОК тижня приніс сумну звістку: неподалік Павлополя внаслідок підриву військового автомобіля на невідомому вибуховому пристрої один військовослужбовець Збройних сил України дістав поранення, ще вісім воїнів — бойове травмування.

Наступного дня, у вівторок, російсько-окупаційні війська один раз порушили режим припинення вогню, постраждалих серед українських захисників не було. Натомість у середу, 3 березня, противник чотири рази гатив по позиціях Об’єднаних сил. Зокрема, неподалік населеного пункту Причепилівка бойовики обстріляли позиції українських захисників із підствольних гранатометів і стрілецької зброї. Внаслідок обстрілу один військовослужбовець ЗСУ дістав кульове поранення. «Воїна оперативно доправили до лікувального закладу, де йому надали необхідну медичну допомогу. Стан здоров’я військового задовільний», — повідомили у пресцентрі штабу ООС. Також зазначається, що на обстріли противника українські бійці відкривали вогонь у відповідь.

У штабі ООС вкотре пояснили, що основною метою дій ЗС РФ є провокування підрозділів ЗС України на відкриття вогню у відповідь із подальшим звинуваченням у порушенні режиму припинення вогню. При цьому у деяких випадках противник обстрілював наші позиції одночасно із запитом на тишу начебто через обстріл із боку ЗСУ. «Це свідчить про широке використання противником маніпуляцій і викривлення інформації для досягнення ним власних цілей», — наголошується у повідомленні.

Своєю чергою на засіданні ТКГ українська сторона висловила протест проти оприлюдненого інтернет-ресурсом «народної міліції ДНР» повідомлення про «отримання дозволу на ведення попереджувального вогню для придушення вогневих точок противника». «Якщо вони діятимуть таким чином, відкриватимуть вогонь по військових ЗСУ на точках зіткнення, то ми діятимемо адекватно. Дзеркально. У нас немає іншого виходу, — заявив очільник української делегації і пояснив: — Ми не можемо спостерігати, як вони стріляють, вбивають нас і називають це провокацією. Це не провокація — це війна». За його словами, ця заява є загрозою «однобічного виходу російської сторони з режиму припинення вогню», тож уся відповідальність за порушення мирних домовленостей лягає на незаконні збройні угруповання.

Версія для друку          На головну
  • З повідомлень інформагентств
Гинуть пернаті
Читати
Рекордні запаси
Читати
Поняття про розкіш змінюється
Читати
Причина — спирт
Читати
Врятувати не вдалося
Читати





При використанні наших публікацій посилання на «Сільські Вісті» обов’язкове