Архів
П’ятниця,
5 березня 2021 року

№ 17 (19865)
  Про нас
  Реклама
  Поточний номер
ico   Передплата

Шукати фразу повністю
      У номері:Наша поштаВербиченька
  Версія для друку          На головну

Небезпека великої води

Олена БЕГМА.

Державна служба з надзвичайних ситуацій оприлюднила термінове повідомлення щодо різкої зміни погодних умов і гідрологічної ситуації — попередила про небезпеку повеней і підтоплень у ряді областей.

«ПІСЛЯ рясних снігопадів настало різке потепління, що спричинило активне танення снігу і льоду. Найближчими днями через істотне підняття рівня води очікуються значні підтоплення домогосподарств та сільськогосподарських угідь у Львівській, Волинській, Рівненській і Житомирській областях. Зокрема, при проходженні максимумів водопілля очікується затоплення понижених ділянок заплав: річок Верхнього Дніпра (пост Неданчичі), пригирлової ділянки Прип’яті, окремих ділянок річок басейну Десни, Прип’яті та її приток у Волинській, Львівській областях, окремих її приток у Рівненській і Житомирській областях, малих річок Київщини та Житомирщини і на річках басейнів Сяну, Західного Бугу в Червоноградському, Мостись-кому районах Львівської області, Дністрі та окремих ділянках його правих приток», — значиться у повідомленні ДСНС.

При цьому уточнюється, що жовтий рівень небезпеки щодо повеней і підтоплень визначено у прирічкових населених пунктах Старовижiвського, Ратнiвського, Маневицького районiв Волині, Рокитнiвського району Рiвненської областi, Ємiльчинського району Житомирщини та міста Червоноград (річка Солокія, притока Західного Бугу у Львівській області).

А на початку Днiстровського водосховища на дiлянцi Рухотин — Жванець очiкується мiсцями скресання криги, при цьому можливе формування заторiв льоду з рiзким коливанням рiвнiв води без негативних наслiдкiв.

За даними синоптиків, найближчими днями спостерігатиметься типова для цього місяця погода: украй мінлива, вітряна, середня температура повітря становитиме від 3° морозу до 2° тепла.

Версія для друку          На головну
  • З повідомлень інформагентств
Гинуть пернаті
Читати
Рекордні запаси
Читати
Поняття про розкіш змінюється
Читати
Причина — спирт
Читати
Врятувати не вдалося
Читати





При використанні наших публікацій посилання на «Сільські Вісті» обов’язкове