Архів
П’ятниця,
5 березня 2021 року

№ 17 (19865)
  Про нас
  Реклама
  Поточний номер
ico   Передплата

Шукати фразу повністю
      У номері:Наша поштаВербиченька
  Версія для друку          На головну
  • Отакої!

Кому суп рідкий, а кому діамант дрібний

Підготувала
Маргарита СИТНИК.

На початку березня в Міжнародному центрі культури та мистецтв Федерації профспілок у Києві відбудеться черговий, ХVІІІ, з’їзд суддів. Мета заходу — призначення судді Конституційного суду та обрання Ради суддів. Працюватимуть служителі Феміди кілька днів, і, як з’ясувалося, годуватимуть їх за рахунок держбюджету за «труди праведні» не абияк.

ЗГІДНО з документами, оприлюдненими на офіційному сайті ProZorro, на харчування суддів виділили 851 872 гривні — заледве не мільйон! Графік — достоту як у старорежимних аристократів: ранкова кава — з 08.30 до 09.30 години, обід — з 12.30 до 14.00, вечеря — з 17.00 по 19.00. Отже, сукупно служителі Феміди витрачатимуть на трапезування щодня по чотири з половиною години.

Давайте подивимося й на меню. А там є на що глянути: частуватимуть людей у мантіях по-королівськи, причому щодня так, аби не приїдалося високим гостям з’їзду… Наприклад, першого дня вранці подаватимуть брускети (бутерброди по-італійськи) з тунцем та в’яленими маслинами, кіш лорен (відкритий французький пиріг) із сиром та цибулею і тістечка «Прага». Напої — чай із лимоном, кава, вода газована і негазована. На обід — філе судака з грибним соусом, філе птиці в темпурі (у клярі по-нашому) із соусом чилі, запечену з розмарином картоплю, булгур із в’яленими томатами, овочі гриль, салати «Грецький» та «Цезар» із беконом, пиріжки із сиром та вишнями. Вечеря — сендвічі з м’ясом і овочами, із сиром, маслинами та оливками, а також бісквітні рулети з ірискою.

На другий день служителі Феміди вранці смакуватимуть брускетами з баклажанами, форшмаком скандинавським на тості, профітролями (кулінарні вироби, схожі на заварні тістечка) з паштетом, уже знайомим кіш лореном із м’ясом та печивом медово-кокосовим. Обідатимуть люля-кебабом із птиці, рисом по-тайськи, смаженим філе червоного окуня, запеченою з розмарином картоплею, овочами в темпурі, салатами «Грузинський» та «По-французьки». На десерт — тістечко «Шоколадна ковбаска» і мус смородиново-ванільний. До вечірньої кави — круасани з лососем і моцареллою та помідором. На третій день у меню томлена телятина, запечене філе горбуші з соусом велюте... У зв’язку з коронавірусом усі страви подаватимуться у ланч-боксах, з одноразовим посудом, при цьому температура готової їжі при доставці гарячих страв повинна бути не нижче 60-70 градусів. Усе продумано аж до таких нюансів, вищий клас…

Обслуговуватиме бенкет підприємство «Гарант-сервіс» при Державному управлінні справами, яке опікується заходами Офісу президента, уряду та парламенту. Також для з’їзду суддів орендують техніку (очікувана вартість — 198 300 гривень). Таке поважне зібрання, звісно, потребує і медичного супроводу. Але державній медицині його чомусь не довірили. Послуги «швидкої медичної допомоги» забезпечуватиме ТОВ «Медичний центр «Добробут-Поліклініка», вартість угоди — 36 тисяч гривень.

Розкішною організацією цього з’їзду багато хто обуриться, а хтось, навпаки, іронізуватиме з пильної уваги ЗМІ до нього, мовляв, заздріть мовчки, не водою ж із-під крана та сухарями судову гілку влади годувати. Остання позиція, можливо, має право на життя, якби не одне «але»: торік у грудні наші служителі Феміди дуже нарікали на… скупе фінансування своєї діяльності. Зокрема, Державна судова адміністрація (ДСАУ) заявляла про недостатність передбачених у проєкті держбюджету на нинішній рік асигнувань для функціонування органів судової влади. «Проблеми значного дефіциту коштів, які відчули на собі українські суди в цьому році, не лише залишаться, але й значно посиляться в 2021 році», — йшлося на офіційному сайті ДСАУ.

Боже-боже, а як би людей у мантіях годували, якби «злидні» не посилились?

Версія для друку          На головну
  • З повідомлень інформагентств
Гинуть пернаті
Читати
Рекордні запаси
Читати
Поняття про розкіш змінюється
Читати
Причина — спирт
Читати
Врятувати не вдалося
Читати





При використанні наших публікацій посилання на «Сільські Вісті» обов’язкове