Архів
П’ятниця,
5 березня 2021 року

№ 17 (19865)
  Про нас
  Реклама
  Поточний номер
ico   Передплата

Шукати фразу повністю
      У номері:Наша поштаВербиченька
  Версія для друку          На головну
  • Обережно: шахраї

Оце знайшли роботу!

Олена КОВАЛЕНКО.

Сумська область.

ДО ПРАЦІВНИКІВ Конотопського районного відділу поліції звернулася 33-річна місцева жінка. Розповіла, що давно шукала роботу. Телефонувала у різні фірми із працевлаштування, заходила на відповідні сайти. І от нарешті дочекалася відповіді. Чоловік представився менеджером із персоналу торговельної компанії, детально розповів про всі умови угоди та сказав, що компанія одразу готова заплатити аванс у сумі тисяча гривень. Довірлива жінка надала невідомому особисті дані своїх банківських карток.

Про те, що весь цей час жінка спілкувалася з шахраєм, вона зрозуміла лише після того, як на її мобільний почали надходити дзвінки з різних фінансових установ із проханням повернути позики. З’ясувалося, що зловмисник скористався конфіденційною інформацією жінки і набрав кредитів на її ім’я майже на 60 тисяч гривень.

А 34-річний житель Шостки став жертвою «агента» із працевлаштування за кордоном. Чоловік звернувся до місцевої поліції та розповів, що знайшов на одному з інтернет-сайтів пропозицію про роботу у Польщі. Зв’язався з автором оголошення і обговорив із ним умови співпраці. За послуги із оформлення необхідних документів та переїзд зі Львова до місця роботи комфортабельним автобусом «агент» запросив 4000 гривень. Було домовлено, що необхідні документи шосткинцю надішлють логістичною компанією і він перерахує за них гроші при отриманні, скориставшись послугою «післяплати».

Через деякий час заявник отримав пакет із документами, заплативши обумовлену суму та 166 гривень за доставку. Зібрав речі і поїхав до Львова. Там спробував зв’язатися з «агентом» телефоном, проте той слухавку не брав. Прочекавши на вокзалі 12 годин, шосткинець вимушений був повернутися додому. Пізніше з’ясувалося, що надіслані документи — фальшивки. Також чоловік дізнався, що в такий спосіб зловмисник обдурив чимало шукачів роботи. За даними фактами у поліції відкриті кримінальні провадження за ознаками ч. 1-ї ст. 190-ї «Шахрайство» Кримінального кодексу України, особи зловмисників встановлюються.

Тим часом правоохоронці закликають громадян не передавати невідомим особами свої персональні дані, перевіряти інформацію щодо агентів та фірм-посередників, які обіцяють працевлаштування за кордоном.

Версія для друку          На головну
  • З повідомлень інформагентств
Гинуть пернаті
Читати
Рекордні запаси
Читати
Поняття про розкіш змінюється
Читати
Причина — спирт
Читати
Врятувати не вдалося
Читати





При використанні наших публікацій посилання на «Сільські Вісті» обов’язкове