Архів
П’ятниця,
2 квітня 2021 року

№ 24 (19872)
  Про нас
  Реклама
  Поточний номер
ico   Передплата

Шукати фразу повністю
      У номері:Весела світлицяНаша пошта
  Версія для друку          На головну
  • Ну і ну!

Як після навали

Віталій НАЗАРЕНКО.

Чернігівська область.

У зв’язку з ліквідацією Ріпкінської райдержадміністрації її колишні чиновники вивезли у невідомому напрямку оргтехніку, меблі та картини, а машину, яка належала одному з відділів держустанови, порізали на брухт.

КЕРІВНИК Ріпкінської територіальної громади Сергій Гарус подібні дії розцінює як варварські й наводить приклад районної ради, керівництво якої після ліквідації передало все до останнього гвинтика місцевій громаді.

«З приміщенням у нас проблем не було. Депутати райради дали згоду, і ми прийняли його на баланс, — розповідає голова селищної ради Сергій Гарус. — Разом із приміщенням було передано і майно райради».

На відміну від депутатів чиновники з райдержадміністрації вчинили інакше, списавши майно, яке могло ще послужити громаді.

«Більша частина майна була не облікована і подарована спонсорами. Ми сподівались, що його передадуть нам, — продовжує керівник територіальної громади. — Натомість усі шість чи сім кабінетів, які займала РДА, були «зачищені». У заступника все вигребли «під нуль», у голови забрали з кабінету майже все, навіть картини, подаровані земляками, які не були обліковані. Кабінети загального відділу, відділу економіки, керівника апарату... Жодного комп’ютера нам не залишили, — обурюється Сергій Гарус. — Тільки столи та стільці, яким по 20-30 років».

Все вивезли невідь-куди. За словами голови громади, «експропріацію» реманенту організувала ексголова РДА, голова ліквідаційної комісії Людмила Позняк.

«Я розцінюю її дії як некоректне ставлення до органів місцевого самоврядування, — засуджує чиновницю голова Ріпкінської селищної ради. — Майно треба було не списувати, а передати громаді все, придатне до використання. Нам доведеться витрачати бюджетні кошти на відновлення, закупівлю, перевезення, процес збирання. Я не думаю, що там великий ґешефт із того майна. Це не державницька позиція її як керівника».

Сергій Гарус каже, що йому було б не так образливо, якби вивезене з приміщення райдержадміністрації майно дісталося Любечу чи Добрянці, однак він має глибокі сумніви стосовно того, що згаданим громадам щось перепало.

За його словами, сьогодні перед громадою гостро стоїть питання забезпечення транспортом.

«Волга», яку нам передали з районної ради, потребує ремонту, в РДА був «ВАЗ» «сімка», яка належала відділу сім’ї, дітей та молоді. Машиною ще можна було користуватись, однак її списали, викликали МНС, порізали та вивезли на брухт. Це ненормально, — не приховує обурення Сергій Гарус. — Автомобіль можна було відновити, мінімально витратившись, і він, якби залишився, то був би закріплений за територіальним центром».

По собі районні чиновники зоставили хіба що гори сміття. Так, із кабінетів РДА працівники селищної ради вивезли два причепи непотребу.

Версія для друку          На головну
  • З повідомлень інформагентств
Викрутили руки
Читати
Пташиний Армагеддон
Читати
Доточили з поли рукави
Читати
Строковиків поменшає
Читати
Роздадуть по 8 тисяч
Читати
Смертельний антирекорд
Читати





При використанні наших публікацій посилання на «Сільські Вісті» обов’язкове