Архів
П’ятниця,
2 квітня 2021 року

№ 24 (19872)
  Про нас
  Реклама
  Поточний номер
ico   Передплата

Шукати фразу повністю
      У номері:Весела світлицяНаша пошта
  Версія для друку          На головну
  • Людина та її справа

Розумівські поштові голубки

Наталія СТІНА.

Запорізька область.

Фото Віталія Андрійця.

З високих київських кабінетів керівництву Укрпошти не видно і, радше, не цікаво, в яких умовах працюють поштовики Розумівського поштового відділення зв’язку, що в Запорізькому районі.

СТАРЕНЬКА будівля одвіку не бачила ремонту, приміщення через зламаний котел уже п’ять років не обігрівається. Після «оптимізації», тобто скорочення працівників, майже двохтисячне село нині обслуговують лише дві листоноші та начальник відділення — оператор, якій ще й доводиться опікуватися Нижньохортицьким поштовим закладом, де вже давно нема керівника. І при цьому листоноші, які займаються доставкою преси, посилок, пенсій, товарів першої необхідності, квитанцій за електроенергію та багато чим іншим, одержують лише 3200 гривень платні. Керівництво аргументує це тим, що впала передплата періодики, не виконуються плани з продажу…

Ці працьовиті бджілки тримають на своїх плечах Укрпошту, заробляють директору, панові Смілянському, мільйони на зарплату, але чомусь не заслуговують ні на гідні умови, ні на пристойну оплату праці.

Попри це свою професійну і соціальну функцію сумлінно виконують начальник відділення Лідія Василівна Федченок, яка має понад 15 років поштового стажу, листоноша з багаторічним досвідом Людмила Григорівна Пономаренко (на фото) та її молодша колега Ольга Вікторівна Пономаренко. Люди цінують їх і вдячно відгукуються про роботу жіночок. Називають лагідно голубками — поштовими. Особливо пенсіонери, які очікують цих голубок у кожній хаті як рідних людей, що дарують зв’язок із навколишнім світом.

Версія для друку          На головну
  • З повідомлень інформагентств
Викрутили руки
Читати
Пташиний Армагеддон
Читати
Доточили з поли рукави
Читати
Строковиків поменшає
Читати
Роздадуть по 8 тисяч
Читати
Смертельний антирекорд
Читати





При використанні наших публікацій посилання на «Сільські Вісті» обов’язкове