Версія для друку До списку статтей Овоч, який зберігає молодість Марія ВАНДА, сімейний лікар. ІДЕТЬСЯ про
буряк. У ньому міститься багато заліза, клітковини та фолієвої кислоти.
Незважаючи на великий уміст цукру, цей коренеплід низькокалорійний, а
клітковина сприяє сповільненому всмоктуванню солодкої речовини. Буряки також
є джерелом фосфору, вітаміну С та калію. Є в них й інші живильні речовини —
вітаміни В1, В2, В3 і В6, а також
такі мінерали, як залізо та йод. Завдяки наявності заліза вони корисні за
анемії (стан, що характеризується зниженим рівнем еритроцитів або гемоглобіну в
крові). Для кращого його засвоєння експерти радять їсти буряки з продуктами,
багатими на вітамін С, наприклад, лимони чи апельсини. Вживання
бурякового соку сприяє активній діяльності «хороших» бактерій ротової
порожнини, справляє позитивний вплив на здоров’я кровоносних судин і мозку. Ці коренеплоди
корисні для зниження кров’яного тиску, сприяють нормальному стану нігтів, шкіри
й волосся, запобігають закрепам. Тож їжте буряки і будьте здорові. Версія для друку До списку статтей | |