Архів
П’ятниця,
8 жовтня 2021 року

№ 74 (19922)
  Про нас
  Реклама
  Поточний номер
ico   Передплата

Шукати фразу повністю
      У номері:Наша поштаСоняшник

Наша пошта

Добірку підготувала
Валентина ЮРЧИШИНА.

Версія для друку          До списку статтей

Переваги літнього часу

Андрій ЯКИМЕНКО.

м. Хмельницький.

НАПРИКІНЦІ місяця нам доведеться знову переходити на зимовий час. Довкола цього питання впродовж років точаться дискусії. На мою думку, доцільно залишити в Україні саме літній час і не переводити годинник у жовтні на зимовий. Інакше наприкінці літа на Київщині темнішатиме вже о 19.30. А на Харківщині, Луганщині будуть «білі ночі».

Враховуючи світловий день зимового часу, роботу підприємств, установ, організацій, навчальних закладів необхідно буде починати з 8.00, а дитячих садків — не пізніше 7.00. З вересня місяця й до квітня робочий час припадатиме здебільше на несвітлову пору доби. То про яке заощадження електричної енергії взагалі йдеться?

Натомість у літньому часі сутінки настають пізніше, тому вигода вже очевидна. Та й узагалі людині для емоційного, психічного стану краще вести активний спосіб життя при світловому дні, ніж у темряві. Ще у жовтні 2011 року Верховна Рада України вирішила залишити літній час на постійній основі, але потім чомусь це рішення скасувала.

Версія для друку          До списку статтей
  • З роси й води

З повагою дочки, зяті, внуки, правнуки.

ДНЯМИ святкує 90-річчя Хеля Юзефівна Миненко з села Демидів Вишгородського району Київщини. Вітаємо від усього серця дорогу маму, бабусю, прабабусю. Цей ювілей — дуже важлива і значима родинна подія, адже аж ніяк не кожному вдається дожити до такого поважного віку. Бажаємо, щоб здоров’я Хелю Юзефівну не підводило, життєлюбність і оптимізм ніколи не полишали, а близькі люди радували своєю турботою та увагою. Нехай кожний день дарує позитивні емоції, адже це і є запорука довголіття. Дякуємо вам, дорогенька, за все!

 

При використанні наших публікацій посилання на «Сільські Вісті» обов’язкове