Архів
П’ятниця,
8 жовтня 2021 року

№ 74 (19922)
  Про нас
  Реклама
  Поточний номер
ico   Передплата

Шукати фразу повністю
      У номері:Наша поштаСоняшник

Наша пошта

Добірку підготувала
Валентина ЮРЧИШИНА.

Версія для друку          До списку статтей
  • Рядки з листів

Нема сили терпіти таке «покращання»

З ТРАВНЯ 2021 року всі побутові споживачі газу були автоматично переведені на базовий річний тариф. У ТОВ «Сумигаз збут» він становить 7 гривень 99 копійок за кубічний метр. Але АТ «Сумигаз» чомусь перестало брати до уваги фактичні показники лічильників, які споживачі передають на перше число кожного місяця. Навіть із платіжки за доставку газу прибрали цю графу. Натомість продавець газу «Сумигаз збут» робить щомісяця планові нарахування. І виходить, що кубічний метр газу коштує не 7.99 грн, а 21. Якщо сплачувати за використаний газ згідно з лічильником, а не суму планових нарахувань, то виставляють борг. А якщо буде борг, то не нарахують субсидії.

Я звернулась до місцевого газового господарства із заявою, аби зробили перерахунок. На моє запитання, як надалі нараховуватимуть блакитне паливо, відповіли: «За плановим перерахуванням». Я мешкаю сама, похоронила сина, перенесла інсульт. Пенсії і субсидії (це якщо ще дадуть цього сезону) не вистачить для оплати комунальних платежів. Оце так захистив уряд од високих тарифів! Сили нема терпіти таке «покращання» життя.

Катерина ВАЛЬКОВА.

м. Білопілля

Сумської області.

 

Передаю показники лічильника на перше число кожного місяця. У платіжці теж їх зазначають. Підрахувати спожитий газ за місяць просто. Однак у наших рахівників, озброєних надточними приладами, виходить перекіс у бік хазяїв газзбуту. Неодноразово їздив у Рокитнянське відділення робити перерахунок. Проте і його зробили неправильно. Один раз обрахували на 50 гривень, а другий — на 10. Це, не беручи до уваги 358 гривень за доставку і найнятої за сто гривень машини. Бо не так просто у мої 84 роки дістатися газконтори.

Для того, аби краще обраховувати абонента, і ввели спеціальну графу «перерахунки». Тут і жонглюють числами, як їм вигідно і щоб люди не розуміли, звідки взялась така сума.

Леонід ЧУБКО.

с. Савинці

Білоцерківського району

Київської області

 

Мені так і не повернули переплати за подачу і розподіл газу, що утворилася наприкінці 2020 року, хоча обіцяли. І ще такий факт. У першому півріччі ціна кубічного метра блакитного палива становила по Чернігівській області 1.068 грн, а з мене взяли по 2.41. У другому півріччі, згідно з постановою НКРЕКП, вартість зросла до 1.128 грн, а я чомусь мусив платити по 3.41 грн за кубометр.

Не розумію також, чому за плюсової температури, а саме такими видалися торішні листопад та грудень, коефіцієнт при обрахунку застосували такий, наче на вулиці мінус двадцять.

Я письмово звернувся до Національної комісії регулювання енергетики та комунальних послуг за роз’ясненням і дістав відповідь, але по суті питання там нічого не сказано. Звичайна відписка з показниками вартості газу на 2021 рік, за який я навіть не згадував.

Микола ЮРЧЕНКО.

с. Заїзд

Прилуцького району

Чернігівської області.

 

За свій 91 рік я пережив багато негараздів, але такого неподобства, як нині, не бачив.

За місяць я спожив 23 кубометри газу і за «трубу» з мене здерли 293 гривні. Моя сусідка використала 26 кубометрів, а за доставку з неї взяли 420 гривень. А мій син спалив лише 19 кубометрів, зате за «трубу» заплатив аж 720 гривень. Як нам, селянам, жити далі? Все довкола дорожчає, а пенсії мені, наприклад, додали всього 33 гривні 02 копійки.

А ще неабияка проблема передати наприкінці місяця показники лічильника. Цілий день сиджу на телефоні, а у відповідь одне: «Всі оператори зайняті». Інтернету в селі нема. От і роби що хочеш.

Григорій ЧУМАК.

смт Кегичівка

Красноградського району

Харківської області.

 

Версія для друку          До списку статтей
  • З роси й води

З повагою дочки, зяті, внуки, правнуки.

ДНЯМИ святкує 90-річчя Хеля Юзефівна Миненко з села Демидів Вишгородського району Київщини. Вітаємо від усього серця дорогу маму, бабусю, прабабусю. Цей ювілей — дуже важлива і значима родинна подія, адже аж ніяк не кожному вдається дожити до такого поважного віку. Бажаємо, щоб здоров’я Хелю Юзефівну не підводило, життєлюбність і оптимізм ніколи не полишали, а близькі люди радували своєю турботою та увагою. Нехай кожний день дарує позитивні емоції, адже це і є запорука довголіття. Дякуємо вам, дорогенька, за все!

 

При використанні наших публікацій посилання на «Сільські Вісті» обов’язкове