Архів
Вівторок,
17 січня 2023 року

№ 3 (19995)
  Про нас
  Реклама
  Поточний номер
ico   Передплата

Шукати фразу повністю
      У номері:Добрий господарНаша пошта

Добрий господар

Сторінку підготували Тетяна РОЗДОБУДЬКО і Лариса ЛАВРЕНЕНКО.

Версія для друку          До списку статтей

Їжачок і яблука

МАЛЮНКИ та фото їжаків, які несуть на своїх колючках яблука, відомі всім. А ось знайти реальну фотографію такого їжачка або очевидця, який бачив тваринку, що наколює яблуко на голки, годі.

Зворушливий міф про їжачка, який запасає яблука та гриби своїм їжаченятам, породив Пліній Старший. Цей давньоримський історик і письменник, автор «Природничої історії», вважав, що їжак вміє «обдумано» чіпляти на себе виноградні ягоди, а в деяких випадках і яблука. Насправді їжак фізично не здатний кататися на спині, протикаючи при цьому плоди. Більше того, переважно їжаки не цікавляться яблуками. При зустрічі з цим ссавцем його слід пригощати не молоком і фруктами, а дощовими черв’яками, пташиними яйцями та м’ясними консервами для собак. Однак молоді їжачки не проти відвідати садок і поласувати виноградом і перезрілими сливами. При цьому їм на спину цілком може впасти парочка гнилих плодів і зачепитися за голки.

Версія для друку          До списку статтей

ВИРОЩУВАННЮ «другого хліба» український селянин завше приділяв надзвичайну увагу, а в нинішніх умовах це треба робити й поготів, адже якщо буде картопля — сім’я голодною не залишиться. Що ж головне при цьому? Звичайно, доброякісний насінний матеріал. Отже, в докладній статті ми розберемо етапи підготовки, аби засадити поле доброякісними бульбами.

Незабаром посівна, а отже, час визначатись, яку площу під ту чи іншу культуру відвести на своєму городі. Ми допоможемо вам виконати певні розрахунки, а також поговоримо про неодмінні умови одержання міцної розсади, підготовку родючих ґрунтосумішей та використання теплиць.

 

При використанні наших публікацій посилання на «Сільські Вісті» обов’язкове