|
|
|||||||
|
||||||||
|
||||||||
| ||||||||
|
Версія для друку До списку статтей Живці — поштою САДІВНИКИ-любителі останнім часом часто купують або просто обмінюються між собою живцями різних плодових культур, при цьому користуючись послугами пошти. Іноді, дочекавшись посилки, спізнають розчарування, якщо живці в ній всохли, покрилися цвіллю чи й зовсім згнили. Найоптимальніший термін заготівлі живців — з осені по грудень. Однак у літературі зустрічаються поради щодо заготівлі й пересилання живців навесні. Але до цього часу рослина вже втрачає припасені поживні речовини, оскільки обмінні процеси, хоч і з різною швидкістю, тривають і взимку, і навесні. Через це морозної пори досить часто підмерзають кінці гілок чи й увесь однорічний приріст, з якого нарізають матеріал для щеплення. Тому живці, заготовлені та надіслані наприкінці зими або навесні, зазвичай виснажені, вийшли зі стану спокою і за тривалого перебування в дорозі починають проростати. В разі, якщо вони до того ж були підмерзлими, то покриваються цвіллю і для щеплення, звичайно ж, непридатні. Версія для друку До списку статтей | ВИРОЩУВАННЮ «другого хліба» український селянин завше приділяв надзвичайну увагу, а в нинішніх умовах це треба робити й поготів, адже якщо буде картопля — сім’я голодною не залишиться. Що ж головне при цьому? Звичайно, доброякісний насінний матеріал. Отже, в докладній статті ми розберемо етапи підготовки, аби засадити поле доброякісними бульбами. Незабаром посівна, а отже, час визначатись, яку площу під ту чи іншу культуру відвести на своєму городі. Ми допоможемо вам виконати певні розрахунки, а також поговоримо про неодмінні умови одержання міцної розсади, підготовку родючих ґрунтосумішей та використання теплиць.
|