Архів
Вівторок,
17 січня 2023 року

№ 3 (19995)
  Про нас
  Реклама
  Поточний номер
ico   Передплата

Шукати фразу повністю
      У номері:Добрий господарНаша пошта

Добрий господар

Сторінку підготували Тетяна РОЗДОБУДЬКО і Лариса ЛАВРЕНЕНКО.

Версія для друку          До списку статтей

Живці — поштою

САДІВНИКИ-любителі останнім часом часто купують або просто обмінюються між собою живцями різних плодових культур, при цьому користуючись послугами пошти. Іноді, дочекавшись посилки, спізнають розчарування, якщо живці в ній всохли, покрилися цвіллю чи й зовсім згнили.

Найоптимальніший термін заготівлі живців — з осені по грудень.

Однак у літературі зустрічаються поради щодо заготівлі й пересилання живців навесні. Але до цього часу рослина вже втрачає припасені поживні речовини, оскільки обмінні процеси, хоч і з різною швидкістю, тривають і взимку, і навесні. Через це морозної пори досить часто підмерзають кінці гілок чи й увесь однорічний приріст, з якого нарізають матеріал для щеплення.

Тому живці, заготовлені та надіслані наприкінці зими або навесні, зазвичай виснажені, вийшли зі стану спокою і за тривалого перебування в дорозі починають проростати. В разі, якщо вони до того ж були підмерзлими, то покриваються цвіллю і для щеплення, звичайно ж, непридатні.

Версія для друку          До списку статтей

ВИРОЩУВАННЮ «другого хліба» український селянин завше приділяв надзвичайну увагу, а в нинішніх умовах це треба робити й поготів, адже якщо буде картопля — сім’я голодною не залишиться. Що ж головне при цьому? Звичайно, доброякісний насінний матеріал. Отже, в докладній статті ми розберемо етапи підготовки, аби засадити поле доброякісними бульбами.

Незабаром посівна, а отже, час визначатись, яку площу під ту чи іншу культуру відвести на своєму городі. Ми допоможемо вам виконати певні розрахунки, а також поговоримо про неодмінні умови одержання міцної розсади, підготовку родючих ґрунтосумішей та використання теплиць.

 

При використанні наших публікацій посилання на «Сільські Вісті» обов’язкове