Архів
Вівторок,
23 травня 2023 року

№ 21 (20013)
  Про нас
  Реклама
  Поточний номер
ico   Передплата

Шукати фразу повністю
      У номері:Вербиченька
  Версія для друку          На головну

Не так тії воріженьки...

Віталій НАЗАРЕНКО.

Чернігівська область.

СМОЛИНСЬКИЙ торфозавод у Чернігівському районі, за чиїм станом справ постійно стежать «Сільські вісті», почав сезон заготівлі сировини. Із фрезерного торфу надалі вироблятимуть паливні брикети.

За словами головного інженера підприємства Андрія Страхова, заготівлю ускладнює велика вологість. «Болото ще мокре, — каже він. — Вода з Десни буквально кілька днів як спала. Через те, що сировина дуже волога, її доведеться довго сушити, а це — додаткові витрати на пальне для «ворушилок».

Крім погоди, проблем заводу додають державні органи, чиї дії трудовий колектив називає не інакше як свавіллям, і це протистояння триває вже не перший рік. Нагадаємо, Фонд держмайна заповзявся віддати підприємство на приватизацію (див. номер за 14 березня, «Торговці державою»). Активізувалася й податкова, котра підняла борги 2013-2014 років, і в результаті незначні цифри переросли в захмарні пені та штрафи… А нещодавно поліція провела обшуки на заводі (і на ДП «Чернігівторф»), причому працівникам заборонили користуватися телефонами, виходити з кабінетів, перешкоджали діяльності журналіста, котрий проводив фіксацію подій. У підсумку була вилучена документація, відсутність якої призведе до зупинки роботи підприємства і блокування рахунків.

— Ми не зможемо ні купити солярки та запчастин, ні видати людям зарплату, — скаржиться Андрій Страхов. — Уся робота зупиниться. А сьогодні кожен день на вагу золота.

Нагадаємо, на Чернігівщині працюють усього два торфозаводи. Один із них — Ірванцівський у Семенівській громаді — припинив роботу через авіаудари та регулярні обстріли ворога. А другий, Смолинський, очевидно, хочуть знищити свої. Адже саме на таку думку наводить багаторічний тиск державних органів на важливе для енергетичної галузі підприємство.

Версія для друку          На головну
  • З повідомлень інформагентств
Вибори поки що неможливі
Читати
Ненадовго продовжили
Читати
Корупція — внутрішній ворог №1
Читати
Попри збитки тримаються
Читати
Сільське господарство найстійкіше
Читати
На лікування раку
Читати
Героїв треба визволити
Читати
Повернули кровинок
Читати





При використанні наших публікацій посилання на «Сільські Вісті» обов’язкове