Архів
Вівторок,
23 травня 2023 року

№ 21 (20013)
  Про нас
  Реклама
  Поточний номер
ico   Передплата

Шукати фразу повністю
      У номері:Вербиченька
  Версія для друку          На головну

Справи пенсійні

На запитання читачів «Сільських вістей» відповідають фахівці Пенсійного фонду України.

 

«Для призначення пільгової пенсії за вислугу років мені не вистачило два тижні педагогічного стажу. Чи можу я їх докупити?»

Оксана МОЛОШНА.

с. Волиця

Жовківського району

Львівської області.

 

ДЛЯ призначення пільгових пенсій враховуються саме періоди роботи на посадах, що зараховуються до спеціального стажу. «Купити» пільговий стаж не можна.

 

«Чи враховується в Україні набутий в Угорщині пенсійний стаж?»

Надія КУДИКІНА.

с. Кудинів Ліс

Уманського району

Черкаської області.

 

СТРАХОВИЙ (трудовий) стаж, набутий на території Угорщини, враховується при призначенні пенсії в Україні, однак потребує офіційного підтвердження компетентним органом Угорщини.

 

«Я не пенсіонер, мені 40 років. Хотів перевірити свій страховий стаж, зайшов у кабінет на порталі електронних послуг ПФУ і виявив, що там багато помилок. Зазначені організації, де я не працював і навіть не знаю про такі. Водночас деяких компаній, де я працював офіційно, немає. Як тепер виправити це все, і хто це має робити?»

Микола МАЗУР.

с. Гибалівка

Жмеринського району

Вінницької області.

 

ЯКЩО інформація щодо періодів роботи, яка наявна у вашому особистому кабінеті, не збігається з даними вашої трудової книжки, зверніться до органів Пенсійного фонду України із заявою про необхідність проведення перевірки таких періодів роботи. Водночас повідомляємо, що періоди роботи до 01.01.2004 зараховуються до страхового стажу на підставі записів трудової книжки.

 

«Моя сестра зараз проживає в Сполучених Штатах Америки. Чи може вона перевести свою пенсію в США, щоб отримувати її там?»

Михайло ОРГАНІЩУК.

с. Малий Фонтан

Подільського району

Одеської області.

 

ПІД час перебування за кордоном пенсія виплачується в тому разі, якщо це передбачено міжнародним договором, згода на обов’язковість якого надана Верховною Радою. Україною угоди в галузі пенсійного забезпечення зі США не укладено, тому перевести свою пенсію туди вона не зможе.

 

«Відповідно до постанови КМУ від 14.07.21 року №713 установлена щомісячна доплата до військової пенсії. З яких підстав вона не виплачується?»

Василь ЧЕРНЯК.

с. Черняки

Харківського району

Харківської області.

 

ДОПЛАТА, яку встановлено постановою №713, враховується під час подальших підвищень розмірів пенсій. Тобто вона не виплачується, якщо розмір пенсії після перерахунку зріс більше, ніж на суму доплати.

 

Версія для друку          На головну
  • З повідомлень інформагентств
Вибори поки що неможливі
Читати
Ненадовго продовжили
Читати
Корупція — внутрішній ворог №1
Читати
Попри збитки тримаються
Читати
Сільське господарство найстійкіше
Читати
На лікування раку
Читати
Героїв треба визволити
Читати
Повернули кровинок
Читати





При використанні наших публікацій посилання на «Сільські Вісті» обов’язкове