Архів
Вівторок,
23 травня 2023 року

№ 21 (20013)
  Про нас
  Реклама
  Поточний номер
ico   Передплата

Шукати фразу повністю
      У номері:Вербиченька
  Версія для друку          На головну

Одні пропонують, інші гальмують

Микола ЮРЧИШИН.

ЩО НЕ КАЖІТЬ, а приємно одержувати повідомлення від наших читачів про зразково налагоджену роботу листонош та відділень поштового зв’язку.

«Проживаю я на вулиці Богдана Хмельницького у місті Жовті Води Дніпропетровської області, — пише наша давня передплатниця Лідія Павлівна Гайченко. — Хочу кілька слів сказати про нашу листоношу Тетяну (на жаль, прізвища її не знаю). Це людина надзвичайно добра і ввічлива, завше скаже щось приємне, заспокоїть у цей тяжкий для України час. Пам’ятаю, як вона переймалася, коли «Сільські вісті» не вносили до Каталогу періодичних видань на перше півріччя 2023 року. А коли з’явився додаток до Каталогу, вона негайно сповістила про це передплатників «СВ» і запропонувала допомогти передплатити газету. І ось пару тижнів тому, тільки-но розпочалася передплата, сказала: «Передплатіть «Селяночку» зараз, не тягніть до останнього, так буде краще». Тож завдяки нашій Тетяні ми одержуватимемо «СВ» у другому півріччі».

Проте, на жаль, не скрізь так. У деяких районах Полтавщини передплату на нашу газету намагаються загальмувати чи й узагалі перешкодити в цьому. Ось на що поскаржилася багаторічна шанувальниця «СВ» із села Шовкопляси Малокобелячківського старостинського округу Полтавського району Лідія Михайлівна Шовкопляс: «Попросила листоношу із так званої пересувної пошти передплатити мені «Сільські вісті» на друге півріччя. Так вона відмовила. Сказала, що газету вже закрили. Не допомогло і оголошення про передплату «СВ» на друге півріччя, яке я їй привселюдно показала. «Ми користуємося своїми рекомендаціями», — почула у відповідь. Допоможіть».

Про ще один прикрий випадок поінформувала редакцію передплатниця «СВ» із сорокарічним стажем із Петрівки Глобинської міської територіальної громади Кременчуцького району Ганна Олександрівна Баглай: «На початку травня попросила листоношу пересувної пошти передплатити «Сільські вісті» на друге півріччя 23-го числа, коли отримаю пенсію. Однак вона відповіла: «Якщо хочете, то передплачуйте зараз, тому що сьогодні останній день передплати. 23 травня я не зможу їх передплатити. До кого мені тепер волати?»

Про все це я розповів телефоном працівникам передплатного відділу Полтавської обласної філії Укрпошти. Вони запевнили, що Лідію Шовкопляс та Ганну Баглай не залишать без «Сільських вістей» у другому півріччі. А з листоношами ПВПЗ на спеціальній нараді проведуть відповідну «виховну» роботу.

Судячи з повідомлень, відчутно налагодилася передплатна кампанія на Сумщині.

«Останні три роки мав деякі проблеми з передплатою «Сільських вістей», утім, хоч і з трудом, але долав їх, — пише Микола Якович Тарановський із Капітанівки Сумського району. — А оце днями без жодних проблем переплатив «СВ» на друге півріччя за пільговим індексом 91213. Сподіваюся, що так працюватиме наша пошта й надалі».

«Без «Сільських вістей» жити не можу, — зізнається редакції Ольга Гнатівна Герань із Бацманів Роменського району. — Торік мені довго довелося поморочитися, аби передплатити газету на перше півріччя. Нині такого нема. До мене завітала листоноша і люб’язно запропонувала свої послуги з передплати на друге півріччя. І хоч я вже, як кажуть, людина поважного віку, а зраділа наче мала дитина. Тож і надалі читатиму свою улюблену «Селяночку».

Уже вдруге на незрозумілу ситуацію наражається наш багаторічний читач зі Сміли Черкаської області Віталій Іванович Вакуленко: «У нашому місті є два поштові відділення зв’язку. Зазвичай щороку я оформляв передплату на «Сільські вісті» в тому, що неподалік моєї оселі. Але торік на перше півріччя їх тут не передплатили, хоча вже був додаток до Каталогу. Мусив у свої немолоді роки долати кілометри до центрального відділення. Там задовольнили моє прохання. Коли на початку травня розпочалася передплата «СВ» на друге півріччя, то на пошті, що поблизу, мені знову відмовили у передплаті. А в центральному відділенні вдруге зробили це без проблем. Питається: за що одержують гроші працівники однієї пошти, якщо їхню роботу виконують поштовики іншої?»

А й справді, за що?


Версія для друку          На головну
  • З повідомлень інформагентств
Вибори поки що неможливі
Читати
Ненадовго продовжили
Читати
Корупція — внутрішній ворог №1
Читати
Попри збитки тримаються
Читати
Сільське господарство найстійкіше
Читати
На лікування раку
Читати
Героїв треба визволити
Читати
Повернули кровинок
Читати





При використанні наших публікацій посилання на «Сільські Вісті» обов’язкове