Архів
Вівторок,
11 липня 2023 року

№ 28 (20020)
  Про нас
  Реклама
  Поточний номер
ico   Передплата

Шукати фразу повністю
      У номері: Зенітка Соняшник
  Версія для друку          На головну

Підставили плече

Марія КРАМАР.

П’ЯТЬ роїв бджіл пасічник із Бродівщини, що у Львівській області, Павло Кулінець безплатно передав своєму колезі по ремеслу Василю Целюху, в якого цієї весни через загадкове отруєння загинули 48 бджолородин. Щоб матеріально і морально підтримати постраждалого, інший добродій, житель Івано-Франківська, розшукав його і купив у нього 15 літрів торішнього меду. «Прекрасні у нас люди!» — так відреагував на ці жести солідарності Василь Целюх у розмові з кореспондентом «Високого Замку».

Біда на бродівських пасіках сталася на початку травня. Тоді у місцевій громаді почали масово гинути бджоли — за попередніми даними, внаслідок дії невідомої речовини у господарствах трьох десятків пасічників впали замертво приблизно тисяча бджолосімей — а це щонайменше 40 мільйонів «божих комах». Підозра впала на агропідприємство, яке напередодні обробляло хімікатами поля у Пониковицькому старостинському окрузі. Однак аграрії свою провину заперечують, мовляв, механізатори працювали за технологією, з дотриманням правил безпеки, екологічних стандартів.

Щоб встановити причину масового «бджолопаду», постраждалі пасічники звернулися до кількох лабораторій у різних містах. Результати досліджень у них різнилися: одні показували наявність отрутохімікатів в організмі бджіл, інші — ні.

Версія для друку          На головну
  • З повідомлень інформагентств
Захисники вдома
Читати
Стрибка, запевняють, не буде
Читати
Епідемії вдалось уникнути
Читати
Агроекспорт тримається
Читати
Розпочали обговорення
Читати
Скалічене дитинство
Читати
Iсторія відваги, історія України
Читати
Задовольняються малим
Читати
Увага: нові правила
Читати





При використанні наших публікацій посилання на «Сільські Вісті» обов’язкове