Архів
Вівторок,
11 липня 2023 року

№ 28 (20020)
  Про нас
  Реклама
  Поточний номер
ico   Передплата

Шукати фразу повністю
      У номері: Зенітка Соняшник
  Версія для друку          На головну

Зволікання, відмовки та грубощі

Микола ЮРЧИШИН.

ПРИЄМНО одержувати листи з подяками листоношам за їхню сумлінну працю. Днями надійшов один такий із Жовтих Вод Дніпропетровської області від наших давніх передплатниць Лідії Павлівни Гальченко, Валентини Петрівни Дерев’янко та Ніни Іванівни Кружко. Вони не можуть нахвалитися своєю листоношею Тетяною Петрівною Алексанян, яка сумлінно обслуговує кілька довгих вулиць, радуючи людей, особливо неходячих, вчасною доставкою газет, пенсій, продуктів та засобів першої необхідності на замовлення. Для кожного знайде добре слово. Чоловік її воює на передовій із рашистами, вона дуже переживає за нього.

Однак прикро, що з цієї ж області, а точніше, з Гаврилівки Синельниківського району, сповіщають про кричущі факти «веселого» життя місцевих поштовиків, яке влаштувало їм керівництво Укрпошти. «Село наше велике, — розповіла шанувальниця «СВ» Світлана Григорівна Костюченко, — понад дві тисячі населення. На пошті працювало чотири листоноші. Нині трьох із них скоротили, а одній виділили оклад 2703 гривні на місяць. За такі гроші вона має обійти всі вулиці, які раніше обслуговували чотири людини. Та це ж фізично неможливо! Хіба це не знущання пана Смілянського з підлеглих?»

Невтішні телефонні дзвінки пролунали з Вінниччини. Григорій Лукашович Синюченко з міста Погребище Вінницького району скаржився, що йому й досі не доставили «Сільських вістей» №23 за 6 червня, а Олександр Миколайович Бондар із села Печера Тульчинського району — що не одержав №24-го за 13 червня. Працівниця передплатного відділу Вінницької обласної філії Укрпошти пані Наталя швидко відреагувала на скарги. Вже наступного дня недоодержані газети передплатників розшукали і доставили, перед ними вибачилися. Пообіцяли в обласній філії розібратись і зі свіжою скаргою, котра щойно надійшла до редакції. Обурюється вчинком місцевих поштовиків Олена Трифонівна Вовківська з Новоселівки Тульчинського району. Вона передплатила «Сільські вісті» на перше півріччя. Чотири місяці газети доставляли справно. А от у травні та червні не надійшло жодного номера. Жінка змушена була відмовитися від передплати на друге півріччя, оскільки на її скарги ніхто з місцевих поштових працівників не реагував. Підкрадається думка: чи не саботаж це народної газети на місцевому рівні?

Цеся Іванівна Лисогубенко із Соловіївки Брусилівської територіальної громади Житомирського району Житомирщини повідомила телефоном, що з березня періодику в їхнє село доставляє так звана пересувна пошта. Газети кидають жужмом у центрі населеного пункту. Добре, що їй, неходячій, приносить звідти «СВ» сусід. «Але болить мені душа за моїх немічних односельців, котрі не в змозі дійти до призначеного місця, — бідкається бабуся. — Чимало з них змушені були відмовитися від передплати улюбленої «Селяночки» на друге півріччя, хоч дуже її люблять і поважають. От я і собі думаю: хіба це не свідоме нищення друкованого слова?»

На відмовки та грубощі від місцевих поштовиків наразився Костянтин Олексійович Гопа з Оситняшки Новоукраїнського району Кіровоградщини. Ще на початку травня чоловік звернувся до працівників стаціонарного відділення зв’язку, аби передплатили йому «СВ» за пільговим індексом 91213 на друге півріччя, оскільки він є постійним передплатником. Відмовили. Мовляв, нас скорочують, і не буде кому носити газет.

Редакція попросила розібратися в ситуації пані Анастасію — працівницю передплатного відділу Кіровоградської обласної філії Укрпошти. На той час у селі вже запрацювала пересувна пошта по вівторках, четвергах та п’ятницях. Її співробітники, виконуючи вказівку з області, зателефонували К. Гопі, щоб підійшов 27 червня у центр села і приніс гроші за передплачені йому «СВ» на друге півріччя. Поки 78-річний дідусь дістався вказаного місця, то пересувна пошта вже поїхала. Призначили побачення наступного дня — на вулиці, що ближче до його оселі. Листоноша вручила квитанцію і сказала сплатити 236 гривень. «Я взяв із собою лише 196 гривень 50 коп. — стільки, скільки було надруковано в газеті», — мовив К. Гопа. Тоді листоноша з гнівом вирвала квитанцію з рук дідуся і, нічого не сказавши, сіла в машину і поїхала.

Довелося знову турбувати обласну філію Укрпошти. Пані Анастасія пообіцяла розібратись із цим прикрим випадком і про вжиті заходи повідомити редакцію.

Зволікали з передплатою «Сільських вістей» на друге півріччя Миколі Олександровичу Сопезі з Йосипівки Савранської селищної громади Подільського району Одещини. Після втручання редакції М. Сопезі передплатили газету тільки з 1 серпня.

Продовжуємо вимагати від керівництва Укрпошти припинити відмовки у передплаті та грубощі деяких поштовиків.

Версія для друку          На головну
  • З повідомлень інформагентств
Захисники вдома
Читати
Стрибка, запевняють, не буде
Читати
Епідемії вдалось уникнути
Читати
Агроекспорт тримається
Читати
Розпочали обговорення
Читати
Скалічене дитинство
Читати
Iсторія відваги, історія України
Читати
Задовольняються малим
Читати
Увага: нові правила
Читати





При використанні наших публікацій посилання на «Сільські Вісті» обов’язкове