Архів
Вівторок,
26 вересня 2023 року

№ 39 (20031)
  Про нас
  Реклама
  Поточний номер
ico   Передплата

Шукати фразу повністю
      У номері:Пост здоров’я

Пост здоров’я

Cторінку підготував
Микола ЮРЧИШИН.


Версія для друку          До списку статтей

До уваги чоловіків

Василь РУДИК,

уролог.

КЛІМАКС переживають не лише жінки, а й чоловіки. Якщо в жінок він перебігає гостріше й швидше — приблизно до п’яти років, то в сильної половини людства все відбувається триваліше та м’якше. Тобто в чоловіків у яєчках виробляється менше клітин, які «працюють» на статеві гормони. Зменшується потенція. А коли в крові знижується вміст статевих гормонів, відбувається розлад і нервової та серцево-судинної систем.

Зараз існує чимало медикаментозних засобів, здатних допомогти за такого стану. Їх має призначити сімейний лікар. Також під його наглядом можна використовувати фітотерапевтичні засоби.

Приготуйте такий збір: квіти ромашки — 10 г; деревій — 10 г; перстач гусячий — 10 г; чистотіл — 5 г. Столову ложку збору залити 0,5 л окропу. Настоювати 30-40 хвилин, процідити. Випити протягом дня невеликими ковтками. Курс — 4 тижні.

Стан хвилювання, тривоги, депресії під час клімаксу добре знімає настоянка квіток конвалії. На 2/3 об’єму пляшки засипати квітки конвалії і залити майже по вінця спиртом 90 градусів, настояти в темному місці 2 тижні, процідити. Вийде прозора, жовтувата рідина, гіркувата на смак, із ніжним та стійким запахом. Приймати по 10 крапель із водою двічі-тричі на день через 20 хвилин після їди. За такою ж схемою приймати придбані в аптеці конвалієво-валеріанові краплі. Курс — 2-3 тижні.

Протипоказання: препарати конвалії протипоказані за стійких органічних змін серця та судин, гострого інфаркту, ендокардиту, різко вираженого кардіосклерозу, гострих захворювань печінки та нирок, індивідуальної непереносимості. Неприпустиме передозування.

Перед застосуванням рекомендацій обов’язково порадьтеся з вашим лікарем.

Версія для друку          До списку статтей
При використанні наших публікацій посилання на «Сільські Вісті» обов’язкове