Архів
Вівторок,
26 вересня 2023 року

№ 39 (20031)
  Про нас
  Реклама
  Поточний номер
ico   Передплата

Шукати фразу повністю
      У номері:Пост здоров’я
  Версія для друку          На головну

Військові навчання у Чорному морі

Олександр ВИНОГРАДІВСЬКИЙ.

Одеська область.

У ЗОНІ відповідальності військово-морських сил Румунії відбулися багатонаціональні навчання Sea Breeze 23.3. Маневри у Чорному морі та в дельті Дунаю здійснювали підрозділи з Болгарії, Франції, Великої Британії, Румунії, Сполучених Штатів, Туреччини та України.

Основним їхнім завданням було розвинути взаємодію у боротьбі з морськими мінами задля забезпечення вільного судноплавства в чорноморському регіоні. Пресслужба Військово-морських сил України наголосила: «Такі навчання свідчать про системну підтримку нашої країни цивілізованим світом, важливість чорноморського регіону для союзників, а також спільне бачення розв’язання проблем мінної небезпеки в Чорному морі й підходів у підготовці особового складу національних ВМС в умовах повномасштабної збройної агресії».

Відомо, що від ВМС Румунії у навчаннях узяли участь військові кораблі, бронекатер Posada, швидкісний катер RHIB і три розвідувальних катери. Для знешкодження вибухових пристроїв було залучено взвод морської піхоти і фахівців з розмінування. З українського боку задіювалися підрозділи Військово-морських сил і Морської охорони Державної прикордонної служби, проте їхні кількість і склад не розголошуються. США надали патрульний літак, решта країн-учасниць Sea Breeze 23.3 відправили водолазів і фахівців з розмінування зі спеціальною технікою.

Версія для друку          На головну
  • З повідомлень інформагентств
Нищать усе
Читати
Підлітки «не потрібні»
Читати
Війна вдарила відчутно
Читати
Один спалах закінчився — другий насувається
Читати
З малої можна і треба
Читати
Деолігархізація почекає
Читати
Потрібна підтримка
Читати





При використанні наших публікацій посилання на «Сільські Вісті» обов’язкове