Архів
Вівторок,
26 вересня 2023 року

№ 39 (20031)
  Про нас
  Реклама
  Поточний номер
ico   Передплата

Шукати фразу повністю
      У номері:Пост здоров’я
  Версія для друку          На головну

Навчають і допомагають

Микола ЮРЧИШИН.

Київська область.

НАША газета розповідала, з якими випробуваннями зіткнувся торік у період рашистської навали колектив Немішаївського фахового коледжу, що в Бучанському районі («СВ» від 11.10.2022). Але завдяки передбачливим розпорядженням керівника навчального закладу Володимира Ілліча Альохіна під час окупації було врятовано сотні життів. Він заздалегідь потурбувався, аби були прибрані та обладнані укриття у підвальних приміщеннях гуртожитків із запасами найнеобхіднішого — води, ліків, консервів, харчів, ковдр тощо. Дехто зі скептиків тоді критично реагував на такі заходи, мовляв, навіщо це...

Коли Немішаївська громада, як і велика територія Київщини, раптово опинилася під російською окупацією, то в облаштованих укриттях коледжу перебувало 300 осіб, із них понад пів сотні дітей шкільного та дошкільного віку. Це були не лише співробітники та студенти закладу освіти, а й жителі громади та інших населених пунктів. Небезпека нависала над головою щомиті — постійні бомбардування, обстріли, озброєні нелюди і важка ворожа бронетехніка...

Після звільнення Київщини коледж одним із перших серед навчальних закладів, що перебували в окупації, відновив заняття, адміністрація виконала неабияку роботу для налагодження освітнього процесу. На заклик директора про допомогу відгукнулося чимало аграріїв — випускників коледжу, котрі спільними зусиллями поновили обладнання, розграбоване окупантами.

Багато робіт було виконано нинішнього літа. Допомогли грантодавці — на відновлення відділення ветеринарної медицини, клініку якого вщент розбомбили окупанти, виділили 1 мільйон 300 тисяч гривень. Тепер вона стала ще краще оснащена, ніж була до рашистського вторгнення.

Побачивши, що кошти чітко пішли за призначенням, грантодавці допомогли з відновленням й інших корпусів коледжу. З їх допомогою привели до належних стандартів чотири укриття, котрі спроможні вмістити понад тисячу осіб.

Нещодавно в закладі відбулося свято з нагоди початку навчального року. На нього запросили чимало художніх колективів, котрі спільно дали благодійний концерт. Усі виручені гроші перерахували Збройним силам України. Вторгували на самостійно спечених смаколиках і студенти. Це була їхня посильна допомога нашій армії.

Натомість військові вирішили віддячити за допомогу по-своєму. У розсаднику відшукали ялинку, гілля якої розпростерлося у вигляді тризуба. Дроном доправили на територію коледжу і висадили. Як символ незламності і єдності України.

Версія для друку          На головну
  • З повідомлень інформагентств
Нищать усе
Читати
Підлітки «не потрібні»
Читати
Війна вдарила відчутно
Читати
Один спалах закінчився — другий насувається
Читати
З малої можна і треба
Читати
Деолігархізація почекає
Читати
Потрібна підтримка
Читати





При використанні наших публікацій посилання на «Сільські Вісті» обов’язкове