Архів
Вівторок,
26 вересня 2023 року

№ 39 (20031)
  Про нас
  Реклама
  Поточний номер
ico   Передплата

Шукати фразу повністю
      У номері:Пост здоров’я
  Версія для друку          На головну
  • Небайдужі

Перша лінія порятунку

Любов ПОПОВИЧ.

Фото автора.

КЛАСИК казав: «Кров людська — не водиця», і сьогодні як ніколи кожна крапля її — на вагу золота. У Кропивницькому до 269-ї річниці з нагоди заснування міста відбулася донорська акція «Врятуй життя захисника». Протягом тижня кропивничани здавали кров, щоб урятувати якомога більше життів поранених українських воїнів. Загалом до акції долучилися майже 400 донорів.

Щодня до обласної станції переливання крові приходили небайдужі жителі міста поодинці, з друзями і цілими колективами. У коридорах станції людно, втім, усі терпляче чекали своєї черги. Процедура безболісна, але забирає певний час, адже спочатку донорів оглядає лікар, кров перевіряють на рівень гемоглобіну і встановлюють групу.

— За станом здоров’я не взяли на службу в ЗСУ, але вирішив таким чином допомагати нашим хлопцям. Сьогодні прийшов до центру разом із товаришем, — чекаючи своєї черги, каже кропивничанин Вадим.

Після здавання крові своїм місцем йому поступився місцевий мешканець Олег, котрий каже, що кров здавав уже півтора десятка разів, але, почувши про акцію «Врятуй життя захисника», не вагаючись долучився до неї.

— З перших днів акції до нас прийшло майже на 40% більше донорів, ніж зазвичай, — говорить завідувач відділення заготівлі крові КНП «Кіровоградська обласна станція переливання крові Кіровоградської обласної ради» Роман Соболь. — Долучилися до заходу і досвідчені донори, і ті, хто вперше вирішив поділитися своєю кров’ю. А потреба в ній дуже велика, адже ми забезпечуємо цією життєдайною рідиною і фронт, і лікувальні заклади обласного центру. Для воїнів — це перша лінія порятунку. Одна доза донорської крові може врятувати життя двом-трьом людям. Тому чекаємо на донорів щодня.

Версія для друку          На головну
  • З повідомлень інформагентств
Нищать усе
Читати
Підлітки «не потрібні»
Читати
Війна вдарила відчутно
Читати
Один спалах закінчився — другий насувається
Читати
З малої можна і треба
Читати
Деолігархізація почекає
Читати
Потрібна підтримка
Читати





При використанні наших публікацій посилання на «Сільські Вісті» обов’язкове