Архів
Вівторок,
3 жовтня 2023 року

№ 40 (20032)
  Про нас
  Реклама
  Поточний номер
ico   Передплата

Шукати фразу повністю
      У номері:Жовтень
  Версія для друку          На головну

Звернення до влади

Національна спілка

журналістів України.

ПОНАД 120 керівників друкованих ЗМІ на Всеукраїнській нараді головних редакторів газет, проведеній Національною спілкою журналістів України (НСЖУ), проголосували за звернення до Офісу президента, уряду та Верховної Ради щодо необхідності підтримки українських газет під час війни. Вони надали НСЖУ мандат на початок переговорів із владою.

У зверненні наголошується, що з огляду на важливість інформаційної безпеки воєнної пори важливою складовою протидії російській пропаганді повинна стати підтримка редакцій друкованої преси, особливо на прифронтових та деокупованих територіях. Така допомога має виявлятися, передусім, у забезпеченні належної поштової доставки періодики, доступності газетного паперу, послуг із друку видань тощо.

У своїх виступах на нараді головні редактори вітчизняних видань, а значна частина останніх мають також свої інтернет-сайти та сторінки й канали в соціальних мережах, говорили про важливість збереження саме друкованої преси, адже велика кількість українців наразі не мають змоги під’єднуватися до Інтернету через вимкнення електрики і мобільного зв’язку (надто на прифронтових та деокупованих територіях), відсутність смартфонів і навичок користування ними (переважно в літніх людей).

Держава має забезпечити доступ усіх громадян до ґрунтовної і достовірної інформації, а отже — сприяти функціонуванню різних видів медіа, зокрема й друкованих, тим паче там, де жодної альтернативи таким виданням нема!

Росіяни на захоплених українських територіях відроджують газети, які закрилися 10 років тому, і тепер засипають неправдивою інформацією людей в окупації, а тим часом українська преса на вільній території зникає, наголошують головні редактори.

Версія для друку          На головну
  • З повідомлень інформагентств
Зі своїм газом
Читати
Аграрії як потерпали, так і потерпають
Читати
Обмін продовжено
Читати
Поступки для вразливих категорій
Читати
Героям — слава і шана
Читати
Не ходіть у ліс і не паліть траву!
Читати
Бюджетникам не дозволено
Читати
Тавро зрадника довічне
Читати
Роботу мають не всі
Читати





При використанні наших публікацій посилання на «Сільські Вісті» обов’язкове